• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.03.2017

20:18

RUSKA PEVAČICA MOŽE NA EVROSONG: Uprkos zabrani iz Kijeva, EBU je Juliji Samojlovoj dala još jednu mogućnost!

Showbiz

RUSKA PEVAČICA MOŽE NA EVROSONG: Uprkos zabrani iz Kijeva, EBU je Juliji Samojlovoj dala još jednu mogućnost!

Podeli vest

Pošto su ukrajinske vlasti saopštile da je ruskoj umetnici Juliji Samojlovoj zabranjen ulazak u Ukrajinu, Zajednica evropskih javnih servisa (EBU) ponudila joj je mogućnost da učestvuje na „Evrosongu“ u Kijevu uključenjem putem satelita

EBU je uložila napore da pronađe rešenje za nastalu situaciju i donela je odluku da ponudi Prvom kanalu Rusije da Julija učestvuje u ovogodišnjem „Evrosongu“ putem direktnog uključenja u drugom polufinalu preko satelita“, navodi se u saopštenju.

Ukoliko bi se kvalifikovala za veliko finale, dodaje EBU, isto rešenje bilo bi primenjeno i za taj deo takmičenja.

- Ovo je nešto što do sada nikada nismo imali, u šestodecenijskoj istoriji 'Evrosonga', ali je odluka doneta u skladu sa dužnostima 'Evrovizije' i vrednostima inkluzivnosti, a ima za cilj da osigura da svih 43 umetnika dobije mogućnost da učestvuje- ističe EBU u svom saopštenju.

Supervizor EBU Jon Ola Sand preneo je da EBU nastavlja dijalog sa ukrajinskim vlastima, sa namerom da svi umetnici mogu da učestvuju na takmičenju u Kijevu, što je, kako dodaje, poželjna opcija.

Sand je poručio da je imperativ da „Pesma Evrovizije“ ostane oslobođena politike.

- Zbog okolnosti oko zabrane ulaska Juliji, osećali smo obavezu da predložimo rešenje za taj slučaj. Ponudili smo Prvom kanalu Rusije mogućnost za Juliju da nastupa u direktnom prenosu putem satelita, u nameri da svaki emiter, koji je odlučio da učestvuje na 'Evrosongu', to može učiniti, kao što je dosada bio slučaj na prethodnim takmičenjima- naglasio je Sand.

RUSKA PEVAČICA JULIJA O ZABRANI IZ KIJEVA: Ne shvatam kako su oni u meni, u tako maloj devojci, videli neku pretnju?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lucky

pre 7 godina

Ovi Ukrajinci me svojom zlobom podsjećaju na Hrvate - kao da su ista nacija. Mora da su jedni od drugih "otpali" :). Dobrota i plemenitost braće Rusa me podsjeća na Srbe.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje
Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje

Trećina učenika učestvovala je u tuči bar jednom tokom godine, pokazali su rezultati istraživanja o zdravstvenom ponašanju školske dece u Srbiji u školskoj 2021/2022. godini koje je sproveo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

16.04.2024

10:58

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija