• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Skynews/Informer.rs

24.03.2017

18:03

(VIDEO) GORILAZ POSLE 6 GODINA TIŠINE: Četiri nove pesme, a stiže i album!

Showbiz

(VIDEO) GORILAZ POSLE 6 GODINA TIŠINE: Četiri nove pesme, a stiže i album!

Podeli vest

Posle šest godina tišine, grupa Gorillaz je najavila novi album, objavila četiri nove pesme i oduševila obožavaoce širom sveta

"Humanz" će biti naziv petog studijskog albuma ove supergrupe, kojim zvanično počinje njihova četvrta konceptualna faza nazvana "We Are Still Humanz". 

Animirani bend, koji su formirali bivši lider benda Blur Dejmon Albarn i strip crtač Džejmi Hjulet, najavljuje povratak još od 2014, tri godine nakon što je objavljen "The Fall", album u potpunosti snimljen na Albarnovom ajpedu. 

To je sasvim karakteristično za Gorillaz, grupu poznatu po inovativnoj eksperimentalnoj mešavini hip-hopa, pop-roka, alternativnog roka, trip-hopa, elektronike, gospela, fanka, poezije... 

Albarnova ekipa objavila je seriju slika na Instagramu, čime je najavila ime i datum objavljivanja novog albuma, kao i misteriozne slike sa mogućim saradnicima, među kojima su Bendžamin Klementajn, Mejvis Stejpls, De La Soul, Pusha T, Dženi Bet iz Savages, DRAM, Popcaan, Grejs Džouns, Entoni Hamilton i drugi. 

Objavljena su i dva spota, a najavljen je i tajni koncert za petak u Londonu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nove pesme su " Saturnz Barz" (Popcaan), "Andromeda" (DRAM), "We Got The Power" (Dženi Bet), "Ascension" (Vins Stejpls). 

"Humanz" priča se nastavlja tamo gde je zastala "Escape To The Plastic Beach" u trećoj konceptualnoj fazi benda. 

Dvodimenzionalni likovi Merdok, Rasel i Nudl, pobegli su iz propasti "Plastic Beach" i sada su u bezbednom civilizovanom okruženju - barem na prvi pogled. 

- Jednostavno rečeno, u procesu smo tranzicije. Pretvaramo se u nešto drugo- kaže Albarn. 

- Album je izronio iz te mračne fantazije. Samo zamislite najčudniju, najnepredvidljiviju stvar koja menja sve na svetu. Kako biste se osetili? Da li biste se napili? Da li biste ostali kod kuće i samo gledali TV? Da li biste razgovarali s drugim ljudima?

Jedno je sigurno - "Humanz" označava novo poglavlje za bend, nakon glasina da su se Albarn i Hjulet posvađali, ali bivši frontmen benda Blur očigledno nastavlja dalje. 

Štaviše, u pesmi "We Got The Power" prateće vokale peva Noel Galager, što je interesantan izbor, ako imamo u vidu dugogodišnje rivalstvo između grupa Blur i Oasis. 

- On je fantastičan u studiju i lepo je kad vidite nekoga ko dobro radi svoj posao
- rekao je Albarn. 

Pesme su snimane u Londonu, Parizu, Njujorku, Čikagu i Jamajci, a uskoro će biti objavljena deluks verzija albuma sa 19 pesama i super deluks vinil boks set sa alternativnim verzijama. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija