• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/informer.rs

01.04.2017

21:43

PRIPRETILI IM: Evrovizija INSISTIRA da Ruskinja mora da peva u Kijevu!

Showbiz

PRIPRETILI IM: Evrovizija INSISTIRA da Ruskinja mora da peva u Kijevu!

Podeli vest

Evrovizija je odbila da popusti pred vlastima Ukrajine i danas je ponovo zahtevala da se ruskoj pevačici dozvoli da dođe u Kijev u maju, na Pesmu Evrovizije, "u skladu s pravilima i tradicijom" tog takmičenja

- Evrovizija smatra da svi umetnici koji učestvuju u takmičenju ove godine treba da to mogu i da urade u gradu domaćinu Kijevu, u skladu s pravilima i tradicijom takmičenja - rekao je za AFP portparol Evropske radiodifuzne Unije (Eurovision - EBU), sa sedištem u Ženevi.

EBU je time odgovorila na današnju kritiku zamenika premijera Ukrajine koji je kao "neprihvatljiv" ocenio poziv Evrovizije predstavnici Rusije Juliji Samojlovoj kojoj je Ukrajina zabranila dolazak na njenu teritoriju.

U pismu od 23. marta premijeru Ukrajine Volodimiru Grojsmanu, čiji su sadržaj otkrili inostrani mediji, generalna sekretarka EBU Ingrid Deltenre je zapretila da će isključiti Ukrajinu iz budućih takmičenja ako ostane pri svom odbijanju.

(VIDEO) "MOLITVA" NA RUSKOM! Evo zašto navijamo i za Juliju Samojlovu na Evrosongu!

- Neprihvatljivo je i bez presedana to što se od Ukrajine zahteva takav izvanredan korak da bi se zadovoljila Rusija - rekao je danas vicepremijer Kirilenko.

Ukrajinska tajna služba (SBU) je na tri godine zabranila na ruskoj pevačici da uđe u Ukrajinu zbog koncerta koji je juna 2015. održala na Krimu posle aneksije tog ukrajinskog poluostrva od strane Rusije.

- Još smo u kontaktu sa ukrajinskim vlastima da bismo uradili sve što je u našoj moći da bi predstavnica Rusije mogla da učestvuje - izjavio je portparol EBU.

- Uporedo razmatramo alternativna rešenja kako bi se za sva 43 takmičara osiguralo učešće. Nastavićemo normalno pripreme za takmičenje sa sve 43 zemlja-učesnice, osim ako ne dođe do promena - rekao je on.

UKRAJINSKA PARANOJA: Rusija može na Evroviziju ako zameni pevačicu?!

Evrovizija je već predložila ruskom TV kanalu "Pervij" da svoju takmičarku uključi preko satelita, ali taj kanal je to odbio.

- Rusija može da učestvuje na Evroviziji 2017. u Кijevu, ali s takmičarom koji nije prekršio zakone Ukrajine - potvrdio je zamenik premijera Kirilenko.

Rusija i Ukrajina su u sukobu od ruske aneksije Krima, a zatim oružanog sukoba u istočnoj Ukrajini između snaga Kijeva i proruskih separatističkih snaga, u kojem je poginulo više od 10.000 ljudi.

UKRAJINA OSTAJE BEZ EVROVIZIJE: Predsednica EBU zapretila Kijevu zbog šikaniranja ruske pevačice!


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Magazin

Džet set

Srbija