• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.04.2017

23:23

CEREMONIJA ZA ODABRANE: Dilanu konačno uručena Nobelova nagrada

Showbiz

CEREMONIJA ZA ODABRANE: Dilanu konačno uručena Nobelova nagrada

Podeli vest

Bob Dilan je danas konačno primio Nobelovu nagradu za književnost na skupu u Stokholmu kojem je prisustvovao mali broj ljudi u hotelu u blizini kongresnog centra gde je kasnije imao koncert, saopštio je član Švedske akademije Klas Ostergren



On je dodao da je ceremonija bila intiman skup u skladu sa željama pevača, a prisustvovali su joj samo članovi akademije i član Dilanovog tima.

Ostergren je rekao da je sve proteklo veoma dobro i opisao Dilana kao "veoma prijatnog i ljubaznog".

Ostali članovi Akademije su rekli švedskim medijima da je Dilan izgledao zadovoljan nagradom.

Na koncertu nekoliko sati nakon dodele nagrade, pevač nije pomenuo Nobelovu nagradu već je samo izveo niz pesama kombinujući svoje klasike sa novijim melodijama.

Sekretarka Akademije Sara Daniju objavila je u petak na svom blogu da se sprema za koncerte Boba Dilana 1. i 2. aprila u Stokholmu.

Tanjug/AP

Početkom prethodne nedelje Daniju je kazala da Dilan neće održati tradicionalan govor prilikom dodele, ali da će snimljena verzija verovatno kasnije biti objavljena.

Da bi primio nagradu od 903.000 dolara, Dilan mora da održi taj govor u roku od šest meseci od zvaničnog proglašenja nagrade, odnosno od 10. decembra, ali on ne mora da bude održan u Stokholmu.

Kao primer, Rojters navodi britanskog romanopisca Doris Lesing, koja je nagradu dobila 2007. godine, a koja je pisani govor poslala švedskom izdavaču, koji ju je pročitao na ceremoniji u Stokholmu.

MISTERIJA! Niko ne zna da li je Dilan preuzeo Nobelovu nagradu?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija