• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/informer.rs

15.04.2017

12:10

(VIDEO) HARMONIKOM STVARA MAGIJU: Mali Đorđe ima samo 7 godina, a osvaja nagrade širom Evrope

Showbiz

(VIDEO) HARMONIKOM STVARA MAGIJU: Mali Đorđe ima samo 7 godina, a osvaja nagrade širom Evrope

Podeli vest

Đorđe Perić je već u četvrtoj godini svirao klavir, od pete je počeo da svira harmoniku i da osvaja nagrade stručnih žirija i simpatije publike

Đorđe Perić iz Ugljevika tek je napunio sedam godina, a virtuoznim sviranjem harmonike već je osvojio 15 nagrada na muzičkim festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji. 

Talenat i ljubav za harmoniku dečak je nasledio od oca Slaviše (39), magistra harmonike, koji je direktor Muzičke škole "Kornelije Stanković" koja ima odeljenja u Ugljeviku, Bijeljini i u Beču.

Stariji Perić u razgovoru  kaže da je harmoniku počeo da svira sa šest godina, a Đorđe je već u četvrtoj godini svirao klavir, od pete je počeo da svira harmoniku i da osvaja nagrade stručnih žirija i simpatije publike.

Mali virtuoz iz Ugljevika, rudarskog mestašca koje su baš mladi harmonikaši proslavili u svetu, ne samo da korača muzičkim putem svog oca, nego oživljava njegove snove i glumi ga u spotu "Snovi stvaraju budućnost". Perić kaže da je ovaj spot njegova životna i muzička priča o pozitivnim uzorima i pravim, tradicionalnim vrednostima.

printscreen

Za Đorđa je snimanje spota bilo veoma zabavno zbog putovanja i snimanja u Gracu, Beogradu, na Ovčarsko-kablarskoj klisuri i u rodnom Ugljeviku.

Dečak ide u prvi razred Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije" u Bijeljini i u pripremno odeljenje Muzičke škole "Kornelije Stanković", gde mu je otac profesor harmonike.

- Volim harmoniku, spremam se za nova takmičenja i trudiću se da nastavim da osvajam prve nagrade - najavljuje Đorđe, koji misli da se ni po čemu ne razlikuje od vršnjaka.

POGLEDAJTE VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija