• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Badjuk

25.04.2017

20:05

LEONTINA O NAJTEŽEM PERIODU U ŽIVOTU: Nisam imala za hleb, dok su se drugi bogatili na meni!

Showbiz

LEONTINA O NAJTEŽEM PERIODU U ŽIVOTU: Nisam imala za hleb, dok su se drugi bogatili na meni!

Podeli vest

Leontina Vukomanović kaže da je devedesetih godina živela jako teško, dok su "otvaračice usta" uzimale velike pare na njenom talentu

Leontina Vukomanović, koja važi za jednu od najtalentovanijih pevačica u Srbiji, kaže da je devedesetih jedva preživljavala od pevanja, dok su "otvaračice usta" zarađivale ogroman novac.

Tih godina bila je prateći vokal brojnim zvezdama, grupi "Bit strit" je u nekoliko numera čak i pozajmila glas, pisala je muziku, tekstove... I dok su drugi postajali bogatiji od njenog talenta, Leontina je živela kao podstanar, često nemajući novac ni za hranu.

Neko ko samo otvara usta, ide na nastupe i putuje zarađuje novac od toga. Ti pevaš za njega, a nemaš da preživiš i ne možeš sebi da platiš kiriju za stan i hranu
Leontina Vukomanović

- Pamtiću zauvek taj težak period! Grozno mi je bilo, a trajalo je pune četiri godine, od 1992. do 1996. Suočila sam se s nepravdama. Na primer: neko ko sasvim nema talenta i samo otvara usta, jako je uspešan, ide na nastupe i putuje, zarađuje novac od toga. Ti pevaš za njega, a nemaš da preživiš i ne možeš sebi da platiš kiriju za stan i hranu - priseća se Leontina.

(VIDEO) LEONTINA U SUZAMA ZBOG PINKOVE ZVEZDICE: U šoku sam, odsekla sam se!

Ona ističe da ipak nije pristajala da pozajmljuje glas tadašnjim netalentovanim pevačicama, ali priznaje da je zbog grupe "Bit strit" napravila izuzetak.
- Verovali ili ne, ja nisam pozajmljivala glas, ali sam pevala dosta pratećih vokala. Samo u nekoliko pesama plesne grupe "Bit strit" pevala sam i glavni vokal. Interesantno je da je tada bilo divnih pesama, srećnijih. Manje je bilo narodne muzike. Sa turbo-folkom krenulo je tek nakon raspada "Fanki haus benda", tad je počelo sve da se menja - kaže kantautorka.

Zbog "jogurt pesama" zvezde se brzo gase

Vukomanovićeva je svoj put gradila dugo, temeljno i kvalitetno, dok po njenom mišljenju danas pevačice preko noći postaju popularne:
- U nesrećno vreme raspada Jugoslavije, pa velikih ekonomskih kriza, bombardovanja, bilo je teško pevati i praviti pesme. Komercijalnost je grizla i ono malo mejnstrima, ali bila sam strpljiva i gradila svoj put korak po korak. Danas pevačice munjevito izbiju u prvi plan, ali zbog takozvanih jogurt pesama (čini mi se da je ovaj termin prvi ustanovio Gane Pecikoza) mnoge se takve zvezde još brže ugase.

Prve pare sam zaradila kad sam napisala i komponovala pesmu "Plavi haos" za Vanesu Šokčić. To je bilo toliko novca da sam platila sebi kiriju za šest meseci unapred
Leontina Vukomanović

Bez obzira na to što se proslavila kao pop pevačica, Vukomanovićeva je napisala neke od najvećih hitova za narodnjake. Jedna od tih pesama, "Plavi haos", koju je 1995. godine uradila za Vanesu Šokčić, donela joj je prvu veću zaradu:

- Prve pare sam zaradila kad sam napisala i komponovala pesmu "Plavi haos" za Vanesu Šokčić. To je bilo toliko novca da sam platila sebi kiriju za šest meseci unapred! Ne mogu da vam opišem koliko sam bila srećna. Posle sam napravila hitove za Sanju Đorđević, Sašu Matića, Tošeta Proeskog, koji je sa mojom pesmom i pobedio na Beoviziji. Ali period pre toga bio je jako težak.
 

Slatko mi je dok gledam sebe u "Srećnim ljudima"

printscreen

Leontina se pojavila i u seriji "Srećni ljudi", koja se trenutno reprizira na RTS.
- Nikada se u koži "foliranta" nisam dobro osećala. Ne umem da glumim, i kad statiram, imam neki "usiljen" i neprirodan izraz lica. Danas mi je slatko da sve to gledam, jer ko ne voli da se seti svoje mladosti... Seriju pamtim po druženjima i prijateljstvima koja sam tada uspostavila.

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cule

pre 6 godina

Zar se Leontina nije zabavljala sa Markom Milosevicem, koliko se secam ona je nastupala na koncertima i bila popularna u to vreme, zasto bi ona bila gladna devedesetih, glumi ludilo zaista

Nina

pre 6 godina

Bravo Cule, nije se skidala sa tv, i družila se sa elitom, a i zabavljala sa Joksimovicem. Nemamo svi Leontina kratko pamćenje

dorcolac

pre 6 godina

Ko je pobedio na Suncanim skalama zahvaljujuci Marku ... Ko se "zabavljao" sa Radetom R, Nesom klik .... iz ljubavi ... E da ... tezak period za nekog ko je dosao iz Pozarevca u BGD devedesetih ...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Magazin

Džet set

Srbija