• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.05.2017

00:35

(FOTO/VIDEO) PORTUGALIJA POBEDNICA EVROVIZIJE: Salvador Sobral očarao žiri i publiku!

Showbiz

(FOTO/VIDEO) PORTUGALIJA POBEDNICA EVROVIZIJE: Salvador Sobral očarao žiri i publiku!

Podeli vest

Pobednik 62. muzičkog takmičenja „Pesma Evrovizije“ je Salvador Sobral i organizacija najvećeg evropskog muzičkog takmičenja seli se u Portugaliju. Vicešampionsko mesto pripalo je Bugarskoj. Bronzana pozicija za Moldaviju
Tanjug/AP

00.35 - Najviše glasova žirija, najviše glasova publike za Portugalca i njegovu emotivnu baladu Amar pelos dois (Voleti za oboje). Ovo je prva evrovizijska pobeda Portugalije.

00.22 - Portugalija u ubedljivom vođstvu prema glasovima žirija 42 zemlje učesnice. 

23.46 - Linije su zatvorene, glasanje je završeno! Najpre ćemo saznati rezultate žirija zemalja učesnica 62. izbora za najbolju pesmu Evrope. Na polovini saopštavanja glasova žirija Portugalija vodi. Iz studija u Beogradu javila se Sanja Vučić, prošlogodišnja predstavnica Srbije, i otkrila kako je glasao naš žiri – 12 bodova odlazi u Portugal.

23.05 - Glasanje je počelo! Iz Srbije možete glasati slanjem SMS-a na broj 1557. Sa jednog broja može se poslati najviše 20 poruka. Dok Evropa glasa, za šou je zadužena Ruslana, pobednica „Evrosonga“ 2014. godine.

23:00 Francuska nastupa poslednja pod rednim brojem 26. Alma je otpevala pesmu "Requiem".

22.59 - Tvrđi zvuk stiže sa Kipra. Za to se pobrinuo Hovig koji peva o Gravitaciji. Ilinka i Aleks poručuju Evropi Yodel It! Sve o Savršenom životu evrovizijska publika može saznati od predstavnice Nemačke. Lokalni heroji – ukrajinska grupa „Otorvald“ bori se za pobedu numerom Vreme. Blanš iz Belgije nada se da će svi biti fascinirani Svetlima grada.

Tanjug/AP

22:41 - Pod rednim brojem 21. nastupila je Nemačka koja je direktno plasirana. Nemačku predstavlja Levina sa pesmom "Perfect life".

Tanjug/AP Photo

22:24 - Pod rednim brojem 18 nastupila je Lusi Džons sa pesmom "Never give up on you". Ona predstavlja Veliku Britaniju.

Pogledajte njen nastup:

 

 

22:02 - Hrvatsku predstavlja Žak, a nastupa pod rednim brojem 13. Zovu ga "Čovek glas" a predstavlja se pesmom "My friend".

Tanjug

Pogledajte njegov nastup:

 

 

21.57 - Energična Azerbejdžanka Dihadž peva o Kosturima. Gospodin Glas, kako zovu Žaka iz Hrvatske, na grandioznoj evrovizijskoj sceni u dualnom svetu pesme Moj prijatelj. Australiju predstavlja 17-godišnji Ajzaja. Numera kojom osvaja Evropu zove se Don't Come Easy.

Tanjug

21:54 - Jedanaesta po redu je nastupila Portugalija. Nju predstavlja Salvador Sobral koji važi za favorita. On se predstavio pesmom "Amer pelos dois".

Pogledajte njegov nastup:

 

 

21.42 -  Kakve veze ima Poreklo sa nastupom na „Evrosongu“ objašnjava Joci Papai iz Mađarske.

Pogledajte njegov nastup:

 

 

Printscreen You Tube

21.23 - Austrijski predstavnik Nejtan Trent otkriva publici da Trči po vazduhu. Njegova koleginica iz Jermenije, pevačica Arcvik donosi misteriozni zvuk kojim nas poziva da Letimo sa njom. Sestre iz Holandije koje nastupaju kao grupa "O'G3NE" skreću pažnju na probleme sa kojima se suočavaju oni čiji su bližnji bolesni. „Sanstrouk prodžekt“ iz Moldavije kratko kažu Hej, mama.

21.11 - Na evrovizijsku binu prvi izlazi Imri iz Izraela. Glasove žirija i publike pokušaće da osvoji pesmom I Feel Alive. Za pobedu Poljakinja Kašja Moš spremila je Svetiljku. Indi-pop sastav „Navibend“ milionski auditorijum upoznaje sa Pričom njihovog života (Story of My Life).

Pogledajte njegov nastup:

 

SRBIJA SVE LOŠIJE PROLAZI NA EVROPSKOM TAKMIČENJU: Pucamo na Evroviziji jer zvezde traže PARE!

Tanjug

21.01 - Počeo spektakl u Kijevu! Na početku finala 62. „Evrosonga“ defile učesnika iz 26 zemalja koje nastupaju u završnici takmičenja.

Tanjug

Nakon višemesečnih priprema 26 predstavnika zemalja učesnica najvećeg evropskog muzičkog takmičenja došlo je vreme za veliko finale „Evrosonga“.

(VIDEO) SRBIJA BEZ FINALA! Tijana Bogićević solidna, ali nedovoljno dobra za plasman među najbolje!

Tanjug

U Kijevu će se večeras čuti numere iz po deset zemalja iz oba polufinala – Moldavije, Azerbejdžana, Grčke, Švedske, Portugalije, Poljske, Jermenije, Australije, Kipra, Belgije, Bugarske, Belorusije, Hrvatske, Mađarske, Danske, Izraela, Rumunije, Norveške, Holandije i Austrije.

Na velikoj evrovizijskoj sceni biće i predstavnici zemalja takozvane Velike petorke - Nemačke, Francuske, Španije, Italije i Velike Britanije, kao i „Otorvald“, grupa iz Ukrajine, domaćina ovogodišnjeg takmičenja „Pesma Evrovizije 2017“.

Pravo glasa u velikom finalu imaju sve zemlje koje učestvuju ove godine, uključujući i zemlje učesnice koje nisu uspele da se plasiraju u veliko finale, a to znači da ćemo čuvenu frazu "12 points go to..." čuti čak 42 puta.

Princip glasanja isti kao i prošle godine

Način glasanja isti je kao i prošle godine. Profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12. To znači da će najboljih 10 pesama i po mišljenju žirija i 10 po mišljenju gledalaca dobiti poene. Kako navode iz Evropske radiodifuzne unije (EBU), ovako će se steći novi nivo uzbuđenja za stotine miliona gledalaca širom Evrope i sveta.

Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri glasova iz 42 zemlje učesnice uključiće se u program kao i do sad i saopštiti poene samo profesionalnog petočlanog žirija. Nakon saopštavanja rezultata žirija, glasovi publike će se iskombinovati dajući svakoj pesmi određeni skor.

Poene gledalaca saopštiće voditelji takmičenja, počevši od zemlje koja je dobila najmanji broj poena publike, pa sve do zemlje koja je dobila najveći broj glasova, što će dovesti do kulminacije napetosti i uzbuđenja.

Za one koji bi želeli da znaju kako je njihova zemlja glasala, svi glasovi - i publike i žirija, biće dostupni posle takmičenja na sajtu Eurovision.tv. 

Domaćini programa su voditelji Oleksandar Skičko, Volodimir Ostapčuk i Timur Mirošničenko.

Veliko finale „Evrosonga“ Radio-televizija Srbije direktno prenosi na Prvom i Satelitskom programu od 21 čas. Komentator prenosa je Duška Vučinić.


NAJBOLJI MOMENTI SA EVROSONGA! Kombinacija fantastičnog zvuka, specijalnih efekata i originalnosti!

Pogledajte najbolje fotografije sa Evrosonga:

Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nisam romantican

pre 6 godina

Meni ovaj nastup Portugalca izgleda malo debilno.\n

nenad

pre 6 godina

Da je ovo 1817. godina nebi me cudilo da pobedi.Ubedljivo najgora \"pesma\" dosad.\n

Cirkus

pre 6 godina

Sve je to putujuci cirkus. Nemoguce je bilo, a i bice da neka zemlja pobedi dva puta uzastopno, makar sam ucestvovala, ima drugi put da ispadne u prvom polufinalu. Cuj, od 2015 i Australija u Evropi. Cista za******ija, ali ako, treba narodu odvratiti paznju od zivotnih problema i nedaca.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Magazin

Džet set

Srbija