• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Aleksandar Jovanović Cile

05.07.2017

19:20

TITO JE SVE POKVARIO! Beti Đorđević: Zbog maršalove smrti nisam postala svetska zvezda!

Showbiz

TITO JE SVE POKVARIO! Beti Đorđević: Zbog maršalove smrti nisam postala svetska zvezda!

Podeli vest

Beti Đorđević tvrdi da bi se 1980. godine proslavila van granica Jugoslavije da nije umro Josip Broz

Blagica Beti Đorđević kaže kako je 1980. godine mogla da dosegne svetsku slavu da nije umro Josip Broz Tito. "Belkinja crnačkog glasa", kako su je mediji nazivali sedamdesetih i osamdesetih godina, ističe da je u poslu mogla da se proslavi i van granica Jugoslavije, ali da nije imala dovoljno sreće. Baš te godine kada je njena karijera bila u vrtoglavom usponu preminuo je Tito i sva pažnja javnosti bila je usmerena samo na to.

- Izvela sam numeru "Počnimo ljubav iz početka" 1976. godine na Beogradskom proleću. Sve je bilo super. Moja karijera išla je munjevito. Snimala sam stalno, a onda sam 1980. izbacila fantastičnu numeru "Kraj moje tuge". Za nju su mi mnogi rekli da sam mogla da je izvedem i u Karnegi holu i da se ne postidim. Nažalost, te godine kada je trebalo da pokupim sve lovorike gospodin i drug Tito odlučio je da umre i sve što je neko snimao prošlo je nezapaženo...

Kraj moje tuge
Mnogi su rekli da sam numeru "Kraj moje tuge" mogla da zapevam u Karnegi holu i da se ne postidim
Beti Đorđević

I Pesma Evrovizije vas je zaobilazila...
- U Opatiji se 1974. godine birao naš predstavnik i ja sam ušla u najuži izbor i važila za glavnog favorita. Ipak, na Evroviziju je otišla "Korni grupa" sa pesmom "Moja generacijo".

Tih godina je krenula popularizacija neke vrste folka. Da li ste razmišljali da pređete u tu vrstu muzike?
- Veliki menadžeri su mi nudili da snimim ploče sa novokomponovanom muzikom, ali nisam mogla to nikako. Ni sa ove distance se ne kajem što nisam poklekla pred trendovima, jer to ne bih bila ja. Nemam ništa protiv drugih pravaca, ali se neko jako potrudio da šlager muzika nestane. I uspeo je. Kako sama muzika, tako i moje kolege koje nisu želele da pokleknu pred novim trendovima.

41 godina je prošla otkako je Beti snimila evergrin "Počnimo ljubav iz početka"

Da li ste u kontaktu sa nekim od tih kolega?
- Bila sam veliki prijatelj sa Bobom Stefanovićem, ali on je preminuo pre dve godine. Ni on se nije snašao sa novim trendovima u muzici, baš kao ni ja. Nisam se družila sa puno kolega. Tako je i danas.

Kako gledate na današnju estradnu scenu?
- Puno je drugačije bilo ranije. Na festivalima se selektovalo ko može, a ko ne može da se bavi pevanjem. Danas postoje razni talent-šou programi i tako se dobija prostor u medijima. Ali dobro. Nemam ništa protiv. Svako vreme ima neko svoje breme. Ne snalazim se u ovim stvarima koje su kod nas aktuelne.

Zašto vas nema u medijima?
- To nije pitanje za mene. Da li ja ličim na nekog ko bi išao i vukao za rukav nekog kako bi bio u medijima? Radim s vremena na vreme po klubovima za ljude koji vole da slušaju muziku koju izvodim. Ali takva mesta i dešavanja nisu zanimljiva medijima.

Nema ništa teže nego kad roditelj nadživi dete

Pre četiri godine je preminuo vaš sin Branislav. Kako se nosite s tugom?
- Kad god me pozovu i pitaju gde sam, bila sam na groblju. Nema ništa teže nego kad roditelj nadživi svoje dete. Taj 17. jul 2013. godine ostaće urezan u mom životu dok sam živa. Moj sin je umro od srca. Od tada ništa više nije kao pre. Ranije je kroz pesmu izlazila i seta i sreća i sve, a od tog datuma samo tuga i bol. Ostali su divna snaha Snežana i moji sjajni unuci Vladan i Kristina.


 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Баш је тај Тито био ... -"Ђубре"...?! Нашо* да умре на... - "Дан Жалости"

aca

pre 6 godina

Ne mogu da se setim ali je bila neka afera oko smrti njenog muza Boba Djordjevica .I ona je bila umesana ?G.Urednice ..proverite .

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Magazin

Džet set

Srbija