• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.11.2017

13:42

MUZIČKI ČAROBNJACI IZ UGLJEVIKA! Orkestar harmonika "Aleksa Šantić"  u Sava Centru

Showbiz

MUZIČKI ČAROBNJACI IZ UGLJEVIKA! Orkestar harmonika "Aleksa Šantić" u Sava Centru

Podeli vest

Višestruko nagrađivani Orkestar harmonika "Aleksa Šantić" iz Ugljevika održaće svoj prvi veliki solistički koncert u Beogradu i Srbiji 15. decembra u Sava Centru

vaj izuzetan i jedinstveni orkestar postao je poznat javnosti učešćem u emisiji "Ja imam talenat" gde su se plasirali u finale takmičenja i svojim spektakularnim nastupima osvojili naklonost eminentnog žirija i kompletne javnosti koja je pratila ovo takmičenje.

Orkestar harmonika "Aleksa Šantić" postoji već 17 godina, osnovan je 1997. godine. Orkestar broji 36 članova, a većina njih su učenici OŠ "Aleksa Šantić" iz Ugljevika, dok su šest članova bivši učenici škole. Orkestar izvodi srpsku narodnu muziku, muziku drugih naroda kao i popularnu muziku u jedinstvenim aranžmanima za harmonike.

Orkestar u interpretacije unosi ogromnu energiju i puno emocija, što su prepoznali i kompetentni ljudi iz sveta muzike (Emir Kusturica, Radmila Smiljanić, Ljubiša Pavković, Branimir Đokić, Ljubo Kešelj... kao i eminentni profesori filharmonija iz Rusije, Italije, Austrije, Indije...).
 

Promo

Do sada su imali veoma zapažene koncerte u Kanadi (Vankuver i Viktorija), Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Češkoj, Nemačkoj, Rusiji, Omanu (Rojal Opera House Muscat), Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji, a osvojili su brojne nagrade i priznanja.

Na koncertu u Sava Centru 15. decembra Orkestar harmonika će se predstaviti beogradskoj publici raznolikim i posebno pripremljenim programom koji će čini spletovi srpskih kola, narodnih pesama, makedonskih pesama, sevdalinkama kao i obradama velikih hitova domaće i strane zabavne muzike.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija