• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. B. - A. M.

09.01.2018

10:50

A NEKAD SU BILI ORTACI... ČORBA: Balašević zbog Olivere niti piša niti se*e! ĐOLE: Boro, ti si predgrupa Lukasu!

Showbiz

A NEKAD SU BILI ORTACI... ČORBA: Balašević zbog Olivere niti piša niti se*e! ĐOLE: Boro, ti si predgrupa Lukasu!

Podeli vest

Bora Đorđević u novoj zbirci pesama opleo po nekadašnjem kolegi iz grupe "Rani mraz". Đorđe Balašević isprozivao Čorbu što zagreva publiku pred nastup folk zvezde

Bora Đorđević i Đorđe Balašević ponovo su u ratu! 

Nekadašnji prijatelji i kolege iz grupe "Rani mraz", koji ne govore 40 godina, rešili su da podgreju staru netrpeljivost, pa koriste svaku priliku da jedan drugog bocnu. Sve je počelo pre desetak dana kada je Đole na koncertu u beogradskoj Areni isprozivao Boru što pod stare dane nastupa kao predgrupa folkerima. 

- Jedan moj nekadašnji kolega iz grupe "Rani mraz" u novogodišnjoj noći na Trgu nastupa kao predgrupa Aci Lukasu... - kazao je Balašević.

Čast
Lukas je veliki umetnik i bila mi je čast da zabavimo narod pre njegovog koncerta Bora Đorđević

Posvađali se još 1978. zbog "Lutke"

Balašević i Đorđević nisu u dobrim odnosima pune četiri decenije. Poslednji put su zajedno nastupali u julu 1978. godine  kao članovi grupe "Rani mraz". Ubrzo posle toga je Bora napustio grupu zato što Đole nije hteo da snime njegovu pesmu "Lutka sa naslovne strane". Nakon toga je roker osnovao sopstveni bend, a "Lutku" je objavio tek 1982. 

Čorba mu nije ostao dužan, pa je u svoju novu knjigu "Pusto ostrvo" uvrstio i poeziju u kojoj je Balaševića okarakterisao kao najgoreg papučara, u čijem životu vedri i oblači supruga Olivera. Naime, Bora je u pesmi "Predejane" opisao trenutak kada na stajalištu pored glavnog puta izlazi iz automobila da bi obavio malu nuždu i sreće fanove:

"Ne smem po njima da uriniram jer me oni neizmerno vole, u suprotnom draži će im biti Đole. A on od svoje Olivere niti piša niti se*e", stihovi su iz Đorđevićeve pesme u novoj zbirci. 

Pozvali smo Boru da proverimo zbog čega je opet potkačio Balaševića:

- U mojoj novoj zbirci ima i boljih pesama od te! Ne zanima me da li se Balašević naljutio zbog tih stihova, ne razmišljam o tome - kazao je Čorba za Informer.

Slavni roker je istakao da ga uopšte ne dotiču Balaševićeve prozivke da je 31. decembra na platou ispred Narodne skupštine u Beogradu zagrevao publiku za zvezdu večeri Acu Lukasa. 

40 godina su u svađi Bora Đorđević i Đorđe Balašević

- Ja nisam toliko sujetan, pa nemam problem s tim da budem predgrupa Aci Lukasu. On je veliki umetnik i nama iz "Čorbe" je bila čast da zabavimo narod pre njegovog koncerta - poručio je Bora.   

Borina nova knjiga u prodaji

Borina 10. knjiga "Pusto ostrvo" od juče je u prodaji u knjižarama "Delfi". Obuhvata njegove pesme nastale u poslednjih nekoliko godina, kao i tekstove sa poslednja tri albuma. Kako najavljuju u izdavačkoj kući "Arte", čitaoci će imati prilike da vide i više od 100 dosad neobjavljenih fotografija iz Čorbine privatne arhive. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija