• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.01.2018

21:32

POČELA TRKA ZA EVROVIZIJU, MILI ODUSTAO OD BEOVIZIJE: Hteo sam da budem jedini kompozitor!

Showbiz

POČELA TRKA ZA EVROVIZIJU, MILI ODUSTAO OD BEOVIZIJE: Hteo sam da budem jedini kompozitor!

Podeli vest

Muzičar Aleksandar Milić Mili kaže da je pregovarao sa čelnim ljudima RTS da on bude jedini autor i dodaje da je njegova numera greškom došla do žirija

Grupa "Miligram" odustala je od učešća na Beoviziji! Kompozicija Aleksandra Milića prošla je među 18 najboljih koje je izabrao stručni žiri, ali je Mili odlučio da pesmu povuče iz takmičenja.

Kako Informer saznaje, kompozitor je čelnim ljudima RTS rekao da njegova grupa ne može da nastupi na festivalu zbog turneje.
- Mili nam je objasnio da u tom periodu imaju nekoliko važnih koncerata i da nemaju vremena da se posvete festivalu, ni da u maju putuju u Lisabon ukoliko pobede na Beoviziji. Zamolio nas je da povučemo pesmu i objasnio nam je da ne želi da je izvede nijedan drugi izvođač - rekli su nam sa RTS.

Međutim, Mili nam je objasnio da je odustao od Beovizije jer ne želi da se takmiči sa anonimnim pevačima. On nam je priznao da je pregovarao sa čelnim ljudima RTS, ali je napomenuo da ni u jednom momentu nije dolazilo u obzir da nastupa na festivalu:

Festival za neafirmisane
Da su se odlučili za jednog autora, radio bih taj projekat, ali ovako ne. Mislim da je to festival za neke neafirmisane ljudeAleksandar Milić Mili

- Ljudi sa RTS su me pozvali kao najtiražnijeg autora dok su razmišljali da dodele jednom kompozitoru da radi pesme za Evroviziju. Onda su odlučili da organizuju Beoviziju. Da su se odlučili za jednog autora, rado bih pristao, ali ovako ne. Mislim da je to festival za neke neafirmisane ljude, da se njima da šansa - kaže Mili za Informer.

On nam je objasnio da je došlo do greške i da je zato njegovu kompoziciju ocenjivao stručni žiri i izabrao je među 18 najboljih.
- Ta pesma je ostala na RTS samo zato što je prvobitno bio dogovor da jedan kompozitor radi numere za različite izvođače, kao prethodnih godina. Nema veze što su odustali od toga, jer sam ja sada u totalno drugoj priči. Novi "Miligram" izlazi, reč je o ogromnom i komplikovanom projektu. Samo sam se prešaltao na drugi projekat i ne razmišljam više o Beoviziji - priznaje kompozitor i dodaje da mu nije padalo na pamet da pesmu, koja je već prošla na konkursu, proda nekom pevaču za basnoslovnu cifru:
- Nisam u fazonu da prodajem pesme za taj festival i da uzimam novac za to. Dogovarao sam se oko festivala i samo me je on interesovao.

SPISAK UČESNIKA

"Ni sunca ni meseca", Ivan Kurtić
" Nema te", Rambo Amadeus i Beti Đorđević
"Vila", Boris Režak
"Ruža sudbine", Danijel Pavlović
"Naša deca", Sanja Ilić i "Balkanika"
"Bar da znam", Srđan Marjanović
"Probudi se", "Osmi vazduh i drugari"
"Pod krošnjom bagrema", Dušan Svilar
"Pesma za tebe", Saška Janković
"Jutros", "Biber" i DJ Niko Bravo
"Zato" , "Koktel bend"
"Umoran", "Bass"
"Jača sam od svih", Lana i Aldo
"Hajde da igramo sada", "Sevdah bejbi"
"Zemlja čuda", Maja Nikolić
"Samo nek se okreće", "Lord"
"Beži od mene", Igor Lazarević




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija