• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

30.01.2018

14:10

NEPRAVDA NA DODELI GREMI NAGRADA! Da li je "Despacito" pokraden?

Showbiz

NEPRAVDA NA DODELI GREMI NAGRADA! Da li je "Despacito" pokraden?

Podeli vest

Niko nije mogao da ignoriše činjenicu da je na ovogodišnjoj dodeli Gremija učinjena velika nepravda prema najvećem hitu u prethodnoj godini, pesmi “Despacito“ portorikanskog pevača Luisa Fonsija

Iako je remiks ove pesme u kojoj gostuju Dadi Jenki i Džastin Biber bio na korak od osvajanja Gremija za najbolju pesmu godine, to se nije dogodilo. “Despacito“ je takođe bio nominovan i za najbolji pop duet/grupni performans. 

Nažalost, ni jedan, ni drugi Gremi nisu otišli u ruke, sada svetski poznatog pevača, a još jednom je dokazano koliko je ono “muzika je univerzalni jezik“ površna i kliše tvrdnja. Evo i zašto. 

(VIDEO) BRUNO MARS DOMINIRAO NA DODELI GREMI NAGRADA! Lejdi Gaga otišla praznih ruku kući


Nema sumnje da je “Despacito“ najveći hit u 2017. godini, dopadalo se to nekome ili ne. Čak i kada je Džastin Biber odlučio da gostuje u ovoj pesmi, ona je već bila globalni fenomen. Do maja je postala prvi singl na španskom jeziku od „Makarene“ 1996. godine na svim svetskim top listama. Do kraja godine „Despacito“ je strimovan 1.322.000.000 puta na digitalnim servisima, pregledan na Jutjubu skoro pet milijardi puta dok je Ed Širanova pesma „Shape of you“ koja je osvojila Gremija za najbolju pop pesmu zapravo iza „Despacita“ kada su ovi kriterijumi u pitanju. 

Da priča bude zanimljivija „Despacito“ i u 2018. godini nastavlja da obara rekorde, a u 2017. godini gotovo da se nije mogla izbeći tako pokazujući pravu snagu latino muzike koju je vratila na mesto koje zaslužuje. 

Ali, nije tu samo „Despacito“. Izvođači poput Malume, Šakire i Džeja Balvina su zajedničkim snagama imali čak šest hitova koji su dominirali na američkim top listama, a popularnost latino regetona je u konstantnom porastu. 

Da je muzika univerzalni jezik i da zaista nema granice „Despacito“ bi osvojio Gremija za hit godine, ali nije. Samo postojanje latino Gremi nagrada dosta govori o tome da je vrlo važno da centar muzičke industrije ostanu SAD i Velika Britanija, odnosno da nagrade idu u ruke njihovim izvođačima. 

 - Kroz muziku se izražavamo i ujedinjujemo. ’Despacito’ je uspeo da sruši jezičke barijere u vreme kada ljudi dižu zidove i zabranjuju vam da slavite drugu kulturu -  rekao je jednom prilikom Luis Fonsi. 

Nažalost, "Despacito" nije prepoznat od strane sudija na američkim Gremi nagradama, a nagradu je osvojio Bruno Mars.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija