• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.03.2018

13:55

(FOTO) PEVAČICA SEVDALINKI ALMIRA BLISTALA u rasprodatom Sava centru!

Showbiz

(FOTO) PEVAČICA SEVDALINKI ALMIRA BLISTALA u rasprodatom Sava centru!

Podeli vest

Amira Medunjanin u pratnji gudačkog ansambla Zagrebački solisti u nedelju uveče oduševila beogradsku publiku u prepunom Sava centru, što je njen četvrti rasprodati koncert u poslednjih nekoliko godina

Koncert je počeo na sveden način, samo uz Amirin glas i kontrabas Zvonimira Šestaka ("Bele ruže, nežne ruže"), sledio je prvi "izlet" u Makedoniju ("Tvojte oči Leno mori"),  a već u uvodnom delu izvela je impresivnu verziju, kako sama reče jednog tipičnog zagrebačkog sevdaha, Štulićeve "Ako znaš bilo što", naslonivši na to uspomenu na Jadranku Stojaković kroz veličanstvenu "Što te nema".  

Pijanista Bojan Zulfikarpašić, gitaristi Ante Gelo i Nikola Stajić, i Šestak, disali su kao jedan sa Zagrebačkim solistima, tokom koncerta koji je potrajao preko dva časa.

Dlanovi su pratili ritam čim je krenula nezaobilazna "Snijeg pade na behar na voće", a ubrzo posle "Eleno, kerko", usledila je još jedna emotivna posveta velikanu - Kemalu Montenu ("Dušo moja").

Boris Vezmar

Za "Gde si dušo, gde si rano", Medunjanin je imala posebnu najavu: "Na tonskoj probi ovo je bila najteža pesma. Ako izdržim - izdržim, ako ne izdržim - nemojte mi zameriti", Naravno, "izdržala" je, dobila višeminutne ovacije, a onda pomenula veliku Danicu Obrenić, ističući da je po njenom pevanju pokušala da interpretira numeru. 

U završnici Amira je ugostila mladog Novosađanina Nemanju Guzijana, široj publici poznatog kao učesnika nekoliko talent šou programa, koji je majstorskim a kapela izvođenjem bugarske pesme "Prituri se planinata" pokazao da je itekako dorastao ovakvoj sceni.

Boris Vezmar

Zvaničan deo koncerta koji je doneo značajnu promenu repertoara u odnosu na njene prethodne nastupe na istoj bini došao je uz "Ajde Jano", nakon čega su usledile još snažnije i duže ovacije. Eskivirajući kliše, Amira je izbegla silazak sa scene, pa vraćanje, ali sjajan bis jeste bio koncipiran kao zasebna celina. 

Amira je prvo, samo uz gitarsku pratnju Gela, spojila dva klasika iz Bebekove faze Bijelog dugmeta "Pristao sam, biću sve što hoće" i "Ima neka tajna veza", pa vezala temu "Moja posljednja i prva ljubavi", iz repertoara Tereze Kesovije.

Boris Vezmar

Svetla su zatim uperena ka Zulfikarpašiću, s razlogom. Amira i Bojan su izveli "Nestaćeš iz mog života", snimljenu nedavno u legendarnom Abbey Road studiju u Londonu. 

Za sam kraj, uz ponovljenu "Ajde Jano", Amira Medunjanin je, isprativši, kao i uvek, emotivno ispunjenu, oduševljenu publiku u kišnu beogradsku noć, najavila novo viđanje sledeće godine.

Amiru sa Gelom i Šestakom očekuje sutra (20. mart) koncert u kruševačkom Bioskopu, zatim 21. marta u Domu društvenih u Kraljevu (Melos), 23. marta u Narodnom pozorištu u Somboru i 24. marta u Centru za kulturu "Nebojša Glogovac" u Pančevu.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija