• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/J.Ž.

27.02.2021

10:42

VODITELJKA SLAGALICE ISKRENO: Što sam STARIJA, život mi je SVE LEPŠI i u redu da se moje BORE VIDE!

Showbiz

VODITELJKA SLAGALICE ISKRENO: Što sam STARIJA, život mi je SVE LEPŠI i u redu da se moje BORE VIDE!

Podeli vest

Ne osećam teret svojih godina, naprotiv. Bilo mi je mnogo teže u dvadesetim nego sada, kaže Milica Gacin, jedna od najlepših srpskih TV voditeljki

Milica Gacin je jedna od naših najlepših TV voditeljki, a poznajemo je skoro 30 godina. Prvi posao dobila je sa 19 godina u Radio Beogradu, na čuvenoj radio-stanici 202. Paralelno je radila kao voditelj na Radiju 101. Njen glas je svima koji su slušali radio dobro poznat. Ona je pak više volela televiziju.

Već 25 godina je u zabavnoj redakciji Javnog servisa, gde radi kao urednik, supervizor, voditelj... Milica Gacin je, pored Marije Veljković i Kristine Radenković, godinama i zaštitno lice kviza "Slagalica". Milica je razvedena, ima dve ćerke, Katju i Hanu. Za Ljubav i zdravlje priča o svemu što je volela na početku karijere, ali i o tome šta to jednu ženu u pedesetim može da učini srećnom.

 

 

Radio je početak priče, a pobedila je televizija. Da li danas slušate radio?
- Radio se i dalje sluša, sluša se u kolima najviše, a ima i "preživelih" koji vole da slušaju radio i kod kuće. Ja sam, na žalost ili na sreću, čovek od televizije, kod mene je uvek uključen TV. Kako otvorim oči, ja ga uključim. Ali kada hoću da se posebno posvetim nečemu, kada mi treba da se fokusiram na nešto, onda "ciljam" radio i mnogo je lepa ta atmosfera u kući dok svira radio. Osam godina sam bila na radiju, radio je fantastičan, nama koji smo iz ove struke pruža mogućnost da se "iskalimo" na pravi način. Na radiju mora brzo da se govori, da se ispravno govori, brzo da se misli, da se šalju jasne poruke. Tu nema poštapalica. Sve što imate je glas i pamet i to je to. Tih osam godina je predivno iskustvo. Ovim poslom sam oduvek želela da se bavim, a počela sam, eto, školski. Prvo sam išla po kafe, pa onda napišem najavu, a urednici pocepaju... Onda je usledio odlazak na teren, pa vesti. Kada je na radiju prvi put pročitana moja vest, cela porodica je morala da sedi i da sluša šta sam ja svojom rukom napisala, to je bio događaj u našoj kući. A put do mikrofona nije mogao da bude munjevit. Ja sam, srećom, imala dobar govorni aparat, a počela sam da radim u leto, kada su svi otišli na godišnje odmore. I, eto, to je bila moja šansa koju sam iskoristila.

Šmirglam i uživam!

U čemu uživate kada imate slobodno vreme?
- U električnim testerama! Za sečenje ograde. Imam jednu kuću van Beograda, to je naše blago. Ali sve to treba održavati. U komšiluku silni neki muškarci imaju tu testeru i ja jednog dana kažem sebi što ja ovo ne kupim. I ošišala sam ogradu bolje od svih muškaraca koji su to radili. Mama je rekla da će da me časti još jednom koja ima duži držač, da se ne mučim mnogo. Odlična sam i za travu. Ovog proleća ću da nabavim i trimer za travu. Ali muče me krtice, ne znam šta ću sa njima... I još nešto jedva čekam: restaurirala sam jedan stari sto, ali nisam zadovoljna... U jednoj prodavnici sam videla čeonu šljafericu koja može da uđe u sve žljebove. To mi treba, ona je moja ili Božija! Eto, to ću da nabavim, pa da šmirglam sve što hoću!

Danas, nažalost, mnoge televizije "zvuče" kao da nemaju lektore, kao da nema neke pripreme voditelja...
- RTS koristi lektore, "Slagalica" ima dva lektora i pred svako snimanje se prođe košuljica sa lektorom, mi veoma vodimo računa o tome.

Mnogi u poslednje vreme zameraju na nekim novim naglascima za pojedine reči...
- Ali to je pravilno. Možda para uši, ali onako kako se na RTS-u govori, to je pravilno i prema standardima našeg jezika. Ja sam uz lektore mnogo naučila i još učim.

"Slagalica" je omiljeni kviz, koji će, izgleda, zauvek opstati...
- Ovo je 28. godina emitovanja. Ona će zauvek trajati, namenjena je svima, mogu svi da učestvuju, cela porodica, ima odličan termin i ona je društveni fenomen.

Poslednjih godina je dobila još jedan epitet - "viralna", jer portali uvek podele neku zanimljivu reakciju, situaciju sa takmičarima...
- Takmičari takve "virale" rade nesvesno. Oni su u "Slagalicu" došli da pokažu svoje znanje, da pomere neke sopstvene granice, a onima koji su strastveni ljubitelji "Slagalice" posebna je čast da dođu u kviz, jer je to najgledaniji kviz u zemlji. Generacije su odrasle uz "Slagalicu".

 

 

Da li imate u planu nešto novo?
- Vodim i nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" sa Slobodanom Šarencem, a nas dvoje smo sto godina na televiziji, znamo šta onaj drugi misli i da se ne pogledamo. Svake subote dodeljujemo nekome pet automobila i stan, bukvalno se nekome život promeni iz korena i to je nekako divan osećaj. A "Slagalica" se još uvek radi punog srca. Videćemo šta će doneti neko novo vreme, ja sam u zabavnoj redakciji, mi stalno imamo nešto novo, ali korona je sve usporila, neki su projekti na "čekanju", ne možemo još da se razmašemo...

A privatni planovi?
- Privatno je sve sjajno. Što sam starija, meni je život sve lepši i bolji i kvalitetniji. Ne osećam teret godina, naprotiv. Bilo mi je mnogo teže u dvadesetim nego sada. Imam dve fantastične ćerke, zaista, baš su dobra deca. Starija je peta godina medicine, a mlađa druga godina gimnazije. Velike su. Imam divne prijatelje, psa...

Mnoge žene bi vas sada pitale kako održavate lepotu, isti ste godinama...
- Ovo su moje nabolje godine. A dobar izgled je splet različitih okolnosti: genetika i neke stare navike za koje nisam ni bila svesna da su dobre. Genetika je učinila da nemam višak kilograma, da koža ne visi, da nisam tmurna i mračna u svojim mislima... Mislim da je i to vrlo važno. A dobra navika je to što oduvek pijem samo vodu i pre nego što je voda postala najvažnije piće. Uvek sam pila mnogo vode. Nisam ni bila svesna da je to toliko važno.

 

 

Da li vežbate?
- Počela sam nedavno da vežbam, ranije nisam. Naime, bila sam moderator na nekim radionicama posvećenim menopauzi i mnogo sam naučila o sebi i o tom periodu koji čeka sve žene. Priče o menopauzi kao da su bile tabu, jer je to kao "sramota"...

Kakvo je vaše iskustvo sa menopauzom?
- Nisam ušla u menopauzu, ali neke moje drugarice jesu. Neke su na početku. Sada je to postala aktuelna tema. Mnogo sam čitala o menopauzi, o tome šta će sve da mi se desi i kosa mi se digla na glavi. Toliko ima frustrirajućih tekstova na tu temu, a kada pogledate žene oko sebe, shvatite da u praksi to ne mora da bude tako. O tome smo i pričali na radionicama koje sam vam pomenula. Sve žene koje poznajem, a koje prolaze kroz menopauzu fantastične su i nikada nisu bolje izgledale. Nijedna nije natmurena, namrštena... Klimaks je u stvari vrhunac i meni je logično da su to zapravo najbolje godine za ženu. Nije tačno da tada sve kreće nizbrdo. Da, žene u menopauzi imaju problema sa valunzima, na primer, ali te žene i dalje vrede, i dalje su veoma poželjne i lepe. Žene u menopauzi su sigurne u sebe, a to teško mogu da budu u svojim dvadesetim. To, naravno, ne znači da neka lampica ne treba da se upali i da se malo više ne povede računa o zdravlju, da se neke stvari spreče... Zapravo, u menopauzi žena treba da se posveti sebi i svom zdravlju. Kada sam sve to čitala i slušala o menopauzi, shvatila sam i zašto je vežbanje važno u ovim godinama. Želim da što duže budem zdrava i funkcionalna svojoj deci. Jer, imala sam prilike da vidim kako izgleda kada se padne u krevet, moj tata je bio teško bolestan.

Kako vežbate?
- Klasičan funkcionalan trening snage. Išla sam u teretanu, ali sada sve radim kod kuće, kupila sam tegiće, trake...

 

 

A kako se negujete?
- Više ne sama, idem kod dermatologa. Ona brine o meni. Dogovorile smo se: ja ne želim da izgledam kao drugarice moje ćerke, već želim da izgledam najbolje moguće u skladu sa svojim godinama. Zato ne preterujemo, meni je u redu da se moje bore vide. Ne želim lice od 16 godina. Radila sam mezoterapiju, razne prirodne tretmane, potpuno se prepustim svojoj doktorki, ona je dermatolog i ja sam sigurna u njenim rukama.

A kako ljubav?
- Mirno je more trenutno kada je reč o muško-ženskim odnosima. Možda će se i to promeniti... Shvatila sam koliko je život dragocen i lep, a ta lepota je u svakom danu, ne moram da čekam neki veliki događaj da bih bila srećna. Dozvoljavam sebi da uživam, da upoznam neke nove stvari. Emotivno me to ispunjava.

Ne nedostaje vam taj muško-ženski odnos?
- Trenutno ne. Istina je da je uvek lepše i lakše kada si sa nekim, ako to valja. Ako ne valja, onda ne valja.

Kako ste vi "pregrmeli" period razvoda?
- Kako kažu u Holivudu: nepomirljive razlike su dovele do toga. Pre šest godina sam se razvela, ali naš odnos je kako treba jer smo, na sreću, takvi roditelji da su nam deca na prvom mestu. Tu nema dileme. Nekako spontano, udruženi oko dece, napravili smo dobar odnos. Naravno, u početku je bilo trzavica jer nijedan rastanak nije lak, ali prevazišli smo to i sada smo drugari. Znate, mora da ostane to prijateljstvo ako ste sa nekim proveli komad života i imate dete. Mi se samo ne razumemo i nemamo zajedničkih ciljeva da bismo mogli zajedno da živimo. Ali nema netrpeljivosti, a deca su nam zajednički cilj.

ONA JE RASPLAKALA DŽENIFER LOPEZ! Ovaj susret kida dušu! /VIDEO/

ONE SU PRONAŠLE ELIKSIR MLADOSTI! Poznate lepotice svoje telo SVAKODNEVNO mažu sa ovim ULJEM!

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija