• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: superžena

15.05.2021

08:42

OTPEVALA LAMBADU I POSTALA NAJPOPULARNIJA PEVAČICA NA SVETU! Sudbina koju je doživela 2017. godine je kao iz HOROR FILMA /VIDEO/

Showbiz

OTPEVALA LAMBADU I POSTALA NAJPOPULARNIJA PEVAČICA NA SVETU! Sudbina koju je doživela 2017. godine je kao iz HOROR FILMA /VIDEO/

Podeli vest

Loalva Braz Vijeira je bila brazilska pevačica grupe Kaoma, najpoznatije po planetarnom hitu Lambada, uz koji smo svi đuskali krajem osamdesetih i početkom devedesetih

Braz je rođena u blizini Ria de Ženeira 1953. godine u porodici muzičara - otac joj je bio dirigent, a majka pijanistkinja. Počela je ozbiljno da se bavi muzikom sa 13 godina i još kao veoma mlada bila je nagrađena brojnim nacionalnim nagradama.

Njen talenat je stekao priznanje brojnih brazilskih pop umetnika kao što su Tima Maie, Emilija Santjaga, Gala, Kaetana Veloza i drugih koji su u periodu od 1975. pa do 1985. bili njeni saradnici na snimanju ploča.

Sredinom osamdesetih preselila se u Pariz i nastupala u mnogim zemljama širom sveta. Brazilka je 1989. godine kao vokal grupe Kaoma otpevala pesmu "Lambada" koja je postala veliki hit.

 

 

Zanimljivo, pesmu Lambada je komponovao vođa bolivijske grupe "Los Kjarkas" i bez njegove saglasnosti grupa "Kaoma" je pesmu počela da koristi. Došlo je do oštrog sukoba oko autorskih prava, a kasnije uz veliku novčanu koja nije poznata javnosti postignuto je "primirije".

Braz je komponovala i otpevala 2 pesme za film "Le Roi Desperados", a pesme kao što su "Tago Mago", "Dançando Lambada", "Mélodie D’Amour" su obeležile njenu karijeru. Adaptacijom pesme Stivija Vondera "Another star" u prevodu na portugalski jezik pokazala je svoje umeće i mnoge američke zvezde bile su zainteresovane za njene aranžmane i kompozicije.

Bila je članica Francuske akademije i nagrađena je prestižnom srebrnom medaljom "Prix Thorlet".

Jeziv kraj 

Život joj se tragično završio 19. januara 2017. godine, kada je njeno telo pronađeno u mestu Sankvarema u izgorelom automobilu. Kako su naveli iz policije, dvojica muškaraca su upala u hotel u kome je živela i stavili je u automobil, koji je potom zapaljen. Prema policijskoj istrazi, ubio ju je jedan od njenih zaposlenih.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija