• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.04.2022

08:37

ISPLIVALI ŠOK DETALJI O POPULARNOM GLUMCU! Za poslednje 4 godine snimio je 22 filma, a nije mogao ni da se seti GDE SE NALAZI

AP/Photo

Showbiz

ISPLIVALI ŠOK DETALJI O POPULARNOM GLUMCU! Za poslednje 4 godine snimio je 22 filma, a nije mogao ni da se seti GDE SE NALAZI

Podeli vest

Kao bomba odjeknula je vest u Holivudu da je glumac Brus Vilis (67) bolestan, tačnije da ima afaziju, koja predstavlja kognitivni poremećaj koji utiče na sposobnost osobe da komunicira i često se razvija kod osoba koje su pretrpele moždani udar

Vest da se Brus Vilis povlači iz sveta glume rastužila je fanove širom sveta, a navodi da se mu se zdravstveno stanje tokom godina pogoršavalo.

Vilis je imao poteškoće sa radom, a zanimljivo je da je za poslednje 4 godine snimio čak 22 filma.

 - Izgleda da moramo da smanjma Brusov broj stranica za oko 5 stranica. Treba malo da skaratimo i njegov dijalog, tako da nema mnogo monologa - napisao je Majk Berns, režiser filma "Out of Death", u mejlu upućenom scenaristi ostvarenja.

Foto: AP/Photo

Burs Vilis bolesta

Radnici koji su bili zaposleni na snimanju filma otkrili su da Brus nije mogao da se seti gde se nalazi, a njegovo stanje postajalo je sve gore. Često je zaboravljao rečenice koje treba da izgovori, a u scenama koje su podrazumevale pucnjavu, Vilis je imao dublera.

Problema je bilo već 2020. godine kada je sniman film "Out of Death", a Brus je imao ulogu u njemu  ali mnogi nisu znali da popularni glumac ima probleme sa pamćenjem.

 - Posle prvog dana rada sa Brusom, mogao sam to sve da vidim iz prve ruke i shvatio sam da je u pitanju veći problem i zašto je od mene zatraženo da skratim njegove izjave -  ispričao je režiser, dodavši da je morao da sve Vilisove scene, oko 25 stranica dijaloga, skrati tako da stanu u jedan dan snimanja.

Režiser Džesi V. Džonson govorio je kasnije o Vilisovoj bolesti, koji je sa glumcem radio na niskobužetnom filmu "White Elephant".

Foto: AP/Photo

 - Rekli su da je srećan što je tu, ali da bi bilo najbolje da završimo snimanje do ručka i da ga pustimo ranije -  prisetio se Džonson razgovora.

Njegov tim nastavio je da ugovara uloge i nova snimanja, čak i nakon što je jedna filmska ekipa svedočila trenutku da Vilis bukvalno nije znao gde se nalazi.

 - Znam zašto si ovde, i znam zašto si ti ovde, ali zašto sam ja ovde -  pitao je glumac dva člana ekipe.

 - Bilo je to manje uznemirujuće, a više poput: "Kako da ne učinimo da Brus izgleda toliko loše?" Neko bi mu dao rečenicu, a on nije razumeo šta ona znači. On je bio samo lutka - otkrili su oni

Džonson je rekao da mu je naknadno ponuđena prilika da snimi još dva filma sa Vilisom.

 - Nakon našeg iskustva u filmu "White Elephant" odlučili smo ako tim da više nećemo raditi sa njim. Svi smo mi fanovi Brusa Vilisa, ali aranžman je bio pogrešan i na kraju je bio to jedan prilično tužan kraj neverovatne karijere, gde se niko od nas nije osećao prijatno - rekao je.

 - Izgledao je tako izgubljeno i govorio bi: "Daću sve od sebe". Uvek je davao sve od sebe. On je jedan od velikana filma i imam najveće divljenje i poštovanje za njegov rad, ali bilo je vreme da se povuče - dodala je Teri Martin, supervizor produkcije istog filma.

Foto: AP/Photo

Brus je imao veliki broj ljudi koji su ga kasnije pratili na snimanjima kako bi mu pomogli da se ne izgubi.

Vilisova porodica oglasila se na društvenim mrežama i obavestila fanove slavnog glumca i javnost da on ima ozbiljne zdravstvene probleme.

- Brusovim neverovatnim fanovima, kao porodica, želeli smo da podelimo da naš voljeni Brus ima zdravstvenih problema i da mu je nedavno dijagnostikovana afazija, što utiče na njegove kognitivne sposobnosti - naveli su u saopštenju.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nina

pre 2 godine

Gledala sam interview tog glumca, pricao je kako su oni pobedili u Vietnamu. Stvari koje je govorio nisu imale veze sa stvarnoscu. Takodje i sve drugo sto je govorio nije imalo veze sa vezom. Ja sam tada mislila da je on totalno lud. Ali eto pokazalo se da je bolestan verovatno i tada bio.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija