• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.03.2023

07:28

PREMINUO LEGENDARNI BUBNJAR ERIKA KLEPTONA! On je zaslužan za HIT PESMU koju svi ZNAMO (VIDEO)

Printscreen You Tube New York Post

Showbiz

PREMINUO LEGENDARNI BUBNJAR ERIKA KLEPTONA! On je zaslužan za HIT PESMU koju svi ZNAMO (VIDEO)

Podeli vest

Preminuo je kultni bubnjar Džim Gordon, koji je postao poznat po svojoj povezanosti sa legendarnim rok zvezdama i ozloglašen zbog osude za ubistvo.

Džim Gordon umro je u ponedeljak u 77. godini nakon borbe sa mentalnom bolešću.

Gordon, koji je bio bubnjar Erika Kleptona u "Derek and the Dominos", preminuo je prirodnom smrću u Kalifornijskoj medicinskoj ustanovi u Vakavilu dok je služio kaznu.

Karijeru je započeo 1963. godine kao sedamnaestogodišnjak u bendu "The Everly Brothers" i ubrzo se probio na sceni Los Anđelesa. Snimao je albume sa Litl Ričardom, Džinom Klarkom, bendom "The Beach Boys" i drugima, a na vrhuncu karijere bio je toliko zaposlen da je u jednom danu svirao u tri različita grada. Dešavalo se da ujutru bude u Los Anđelesu, po podne na koncertu u Las Vegasu, a uveče u San Dijegu, nakon čega bi se vratio u Los Anđeles.

Često je nastupao s legendarnim Erikom Kleptonom, a osim bubnjeva, ponekad je svirao i klavir. Upravo je Gordon zaslužan za hit pesmu "Layla", koju je snimio sa Kleptonom, s kojim je kasnije obišao čitav svet. Radio je sa nekoliko drugih kultnih muzičara kao što su Džon Lenon, Džordž Harison, Alisa Kuper...

Međutim, njegova karijera naglo je stala u junu 1983. godine nakon što je Gordon brutalno pretukao i nasmrt izbo nožem svoju 72-godišnju majku.

Nakon ubistva dijagnostifikovana mu je šizofrenija pre nego što je osuđen na 16 godina zatvora. Kazna mu se produžavala, a navodno je naglasio kako ne namerava da napusti zatvor.

Posle nekoliko saslušanja na kojima se nije pojavio bilo je jasno kako je njegova lična odluka da ostane doživotno u zatvoru.

Od 2020. godine služio je kaznu u medicinskom i psihijatrijskom zatvoru u Vakavilu u Kaliforniji.

Pre dijagnoze imao je dugu istoriju mentalnih bolesti i jednom trenutnu napao je svoju tadašnjuj devojku Ritu Kolidž 1970, prenosi Telegraf.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Ubeđena sam da je ovo mnogo interesantnije: poslanika Demokratske stranke su u Košutnjaku pretukla sedmorica bitangi a poslanik i njegov kolega Srđan Milivojević u emisijama objektivnih medija jasno kažu da su sedmorica bitangi članovi Srpske napredne stranke i deo par stotina batinaša koje Aleksandar Vučić stalno vodi sa sobom kad ide na mitinge i/li obilazak Srbije i plaća ih da tuku ili čak premlaćuju one koji o njemu lično a i o njegovoj višegodišnjoj umešanosti u velika pljačkanja Srbije (Jutjub: Sedmorica brutalno pretukla narodnog poslanika Aleksandra Jerkovića Policija uhapsila trojicu). Takođe sam nepokolebljivo ubeđena da bi od teksta o smrti tog muzičara mnogo interesantniji bio tekst o hapšenju vladike Antonija a uhapšen je samo i jedino zato što je protestvovao zbog Vučićeve izdaje Kosova* a samim tim i izdaji Srbije (Jutjub; Istinom protiv izdaje - Уживо: Хапшење Монах Антонија и Прогон Православног Народа Испред Нескупштине Србије!!!).

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija