• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.04.2023

14:47 >> 14:49

OZLOGLAŠENOG SEKSUALNOG PREDATORA HARVIJA VAJNSTINA PREMEŠTAJU U NOVI ZATVOR: "Sad će da nauči ko je dobar, a ko nije!"

AP PHOTO

Showbiz

OZLOGLAŠENOG SEKSUALNOG PREDATORA HARVIJA VAJNSTINA PREMEŠTAJU U NOVI ZATVOR: "Sad će da nauči ko je dobar, a ko nije!"

Podeli vest

Filmski mogul Harvi Vajnstin, koga su između ostalog za napastvovanje optužile Anđelina Džoli i Gvinet Paltrou, će prema pisanju medija, biti premešten u ustanovu sa mnogo slabijim obezbeđenjem, što njemu nikako ne odgovara.

Osramoćeni filmski producent Harvi Vajnstin, odleteo je prvom klasom u zatvor u Njujorku, nakon što je u Los Anđelesu osuđen na 16 godina zatvora pod optužbom za silovanje i seksualni napad. On već služi 23 godine, te se žali na svoju presudu.

Međutim, filmski mogul moraće da se prilagodi životu u novom zatvoru, s obzirom na to da je premešten iz zatvorske ustanove "Wende Correctional Facility" s maksimalnim osiguranjem u zatvorsku ćeliju "Mohawak Correctional Facilityja" srednje sigurnosti u okrugu Oneida, otkrio je njegov advokat.

Foto: AP PHOTO

Harvi Vajnstin

Pravila u novom zatvoru možda su blaža, ali njegov zastupnik takođe upozorava da nije uvek lako prilagoditi se takvoj novoj sredini.

- Zvuči čudno, ali poslednji put je imao pozitivno iskustvo u zatvoru u New Yorku - rekao je njegov advokat Arthur Aidala za "Page Six".

Foto: Reuters/Carlo Allegri

Harvi Vajnstin

- To je kao da idete u dečji kamp. Razmišljate ko je ko, ko je dobar, a ko nije, od koga tražiti usluge, a od koga ne, ko će vam pomoći, a ko će vas povrediti. Moraće shvatiti sve te stvari i preokrenuti situaciju u svoju korist - rekao je Aidala.

Vajnstin, koji je 2020. osuđen za silovanje i seksualni napad, trebalo bi da se uklopiti, smatra njegov prvni zastupnik i objašnjava:

- Kada je u svom najboljem izdanju, on može biti vrlo šarmantan. Ima puno priča za ispričati. On je još uvek slavna osoba. Oprezno sam optimističan da će on tamo biti u redu.

Foto: Tanjug/AP

Harvi Vajnstin

Harvijev tim, koji uključuje njegovog predstavnika i zatvorskog savetnika, rekao je, pak, da im nije drago što je promenio zatvor.

- Očekivali smo da će biti vraćen u "Wende"... Tamo je već ranije bio u pritvoru pod zaštitom i tamo se nalaze svi lekari koji su lečili njegove ozbiljne medicinske bolesti i slabljenje vida. Naša primarna briga su njegova sigurnost, potreba za lečenjem i njegova dobrobit. Radili smo s Odelom za kaznenopravne zatvore i nadzor zajednice države Njujork kako bismo osigurali iste prethodno primjenjivane zaštitne protokole za gospodina Vajnstina, te da on bude vraćen na isto mesto zbog njegove sigurnosti bez ikakve odmazde, uz dužno poštovanje i sećanje na ono što se dogodilo Džefriju Epstajnu zbog neadekvatnih sigurnosnih protokola kada je bio u zatvoru - rekao je advokat.

Podsetimo, osuđeni američki milijarder, pedofil Epstajn počinio je samoubistvo u svojoj ćeliji u zatvoru na Menhtetnu, što mnogi dovode u pitanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija