• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milan Dimitrijević

05.05.2023

10:21

SUD DONEO KONAČNU ODLUKU: Da li je Ed Širan plagirao svoj najveći hit?!

EPAIMAGES

Showbiz

SUD DONEO KONAČNU ODLUKU: Da li je Ed Širan plagirao svoj najveći hit?!

Podeli vest

Slavni pevač se proteklih nekoliko dana nalazio na sudu u Njujorku nakon što je protiv njega podignuta optužnica zbog kršenja autorskih prava.

Prema presudi američkog suda, Ed Širan nije kopirao pesmu "Let's Get It On" Marvina Geja kada je skladao "Thinking Out Loud", a pevač je tužen od strane porodice preminulog Eda Taunsenda, piše BBC.

Britanski kantautor poricao je da je ukrao elemente pesme za svoj svetski hit iz 2014. godine, a naslednici Gejovog koscenariste tvrdili su da im Širan, "Warner Music Group" i "Sony Music Publishing" duguju novac zbog kršenja autorskih prava. Ed je navodno na suđenju u Njujorku rekao da će, bude li proglašen krivim, odustati od muzičke karijere

Foto: EPAIMAGES

Ed Širan

- Ako se to dogodi, gotov sam, prestajem. Smatram da je to stvarno uvredljivo. Jako naporno radim da budem tu gde jesam - rekao je pevač.

Tokom građanskog suđenja, Širan je pevao i svirao delove pjesme "Thinking Out Loud" na gitari. Rekao je da je pesmu napisao kod kuće u Engleskoj sa svojom prijateljicom Ejmi Vedž, a inspirirali su ga baka i deda i nova romantična veza koju je upravo tada započeo.

Foto: EPAIMAGES

Ed Širan

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Magazin

Džet set

Srbija