• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milan Dimitrijević

24.05.2023

21:09

OD MUŽA ZAVISNIKA JE POBEGLA SKORO NASMRT PRETUČENA! Bolna sudbina Tine Tarner zbog koje je bila na ivici samoubistva!

AP PHOTO

Showbiz

OD MUŽA ZAVISNIKA JE POBEGLA SKORO NASMRT PRETUČENA! Bolna sudbina Tine Tarner zbog koje je bila na ivici samoubistva!

Podeli vest

Legendarna pevačica, često nazivana kraljicom rokenrola, napustila nas je danas, nakon duge i teške bolesti, a za života je, pored svetske slave i zavidne karijere, prolazila kroz razne stravične nedaće.

Rok legenda preminula je danas u 83. godini, saopštio je njen predstavnik za medije nakon duge bolesti u svom domu u Kusnahtu kod Ciriha, u Švajcarskoj.

Slavna pevačica je kao sedamnaestogodišnjakinja, upoznala bluz gitaristu Ajka Tarnera, koji je tamo nastupao sa svojom grupom Kings of Rhythm. Tina je jednako bila oduševljena Ajkom i njegovom muzikom, a kada je on čuo kako peva, pozvao ju je u grupu i ubrzo je postala stalni prateći vokal.

Foto: AP PHOTO

Tina Tarner

Ajk je bio vrhunski muzičar i mozak cele ekipe, ali i zavisnik od alkohola i droge, posesivan i veoma sklon nasilju. Često je tukao Tinu, terao je da nastupa bolesna, varao na svakom koraku, zbog čega je par neretko bio na meti medija. Konstantno maltretiranje, boravci u bolnici, operacija nosa nakon pretrpljenih batina i pokušaj samoubistva konačno su naterali Tinu da ga 1976. godine napusti.

Nakon još jedne svađe, pobegla je puna modrica iz hotelske sobe. U džepu je imala samo 36 centi i karticu za gorivo, te se sledećih nekoliko meseci krila kod prijatelja. Brak je zvanično okončan 1978. godine, a Tina nije tražila ništa, ni novac ni nekretnine, želela je samo da zadrži scensko ime koje joj je Ajk dao, jer ga je činilo i njegovo prezime.

Foto: AP PHOTO

Tina Tarner

Tina je bila majka dva sina - Krejga, iz veze sa Rejmondom Hilom, saksofonistom iz Ajkovog benda, i Ronalda, iz veze s Ajkom.

Prvi sin je rođen pre braka s Ajkom, s kojim se tajno venčala u Meksiku 1962. godine, mada ni taj jedini Tinin brak nije bio legalan, jer se Ajk nikada nije zakonski rastao od prve supruge. 

Kada se njen prvi sin ubio, 2018. godine, Tina je bila skrhana bolom. Oprostila se od njega i putem Instagrama.

- Moj najtužniji trenutak u majčinstvu. U četvrtak, 19. jula, rekla sam poslednje zbogom sinu, Krejgu Rejmondu Tarneru, kada sam se okupila sa porodicom i prijateljima da pospemo njegov pepeo na obali Kalifornije. Imao je 59 godina kada je tako tragično umro, ali on će uvek biti moja beba - napisala je Tina.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miloš

pre 11 meseci

Video sam je u BGD na trgu Republike,kad su šetali gradom pre koncerta.Tada nije bila samostal i izvođač več član sastava Ajk i Ajkete.Ajk je bio njen prvi muž Ajk Tarner. Tada se u BGD iskljucivo slušao i pratio Poprok.Narlodnjaci su pevali na ibarskoj magistrali,sem par zbilja kvpalitetnih koji su pevali u Romanitafu.Unionu,.Jugoslaviji.Dara Ružič,Zvlonko Bogdan,Tozovac,Toma,Staniša Stošič ,Merima Kurtiš(Njegomir).Beograd ke fržao do sebeya sada...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Magazin

Džet set

Srbija