• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

16.06.2023

17:00

PREMINULA ČUVENA OPERSKA PEVAČICA KOJA JE BILA LJUBAVNICA EGIPATSKOG KRALJA!

printscreen

Showbiz

PREMINULA ČUVENA OPERSKA PEVAČICA KOJA JE BILA LJUBAVNICA EGIPATSKOG KRALJA!

Podeli vest

Operska pevačica Irma Capece Minutolo umrla je u 88. godini života, prenosi "Daily Mail".

Ona je rođena u Napulju 6. avgusta 1935. godine i imala je prilično uspešnu karijeru u italijanskoj operi, ali je uprkos tome mnogima bila poznatija kao ljubavnica prognanog egipatskog kralja Faruka I.

Faruk je vladao u periodu d 1936. do 1952. godine, a mnogi ga zaista vide kao poslednjeg egipatskog kralja, budući da je bio primoran da abdicira u korist svog maloletnog sina Fuada II, koji je svrgnut za manje od godinu dana kada je zemlja postala republika.

Živeo je u egzilu u Napulju nakon što je njegova druga supruga, kraljica Nariman, podnela zahtev za razvod kada je naišla na tinejdžerku Minutolo, tek krunisanu mis Napulja, na dasci za skok u vodu, obučenu u izazovan bikini, prenosi pomenuti medij.

Irma se jednom prilikom prisetila da je bila impresionirana kraljem koji je dobro govorio italijanski i tečno govorio engleski, francuski i nemački. U razgovoru za "Al-Ahram  Weekly" 2005. godine, ona je navodno tvrdila da su se njih dvoje takođe sreli kada je imala 11 godina, iako je, kada je bila pritisnuta da kaže kako, odbila da ponudi više detalja o ranim susretima.

 

 

Ona je za novine rekla: "Kada sam prvi put videla Faruka, imala sam 11 godina. Venčali smo se kada sam imala 16 godina".

Iako je ona katoličke veroispovesti, Minutolo je tvrdila da su se venčali na islamskoj ceremoniji i da su živeli zajedno osam godina.

Ali godinama ranije, 1954, insistirala je: "Više volim da se ne udam. Faruk je razuman i nežan, ali brak je grobnica ljubavi."

Takođe je izbegavala da komentariše druge žene u životu plejboja kralja, jednostavno rekavši da ima "mnogo prijateljica".

Farukov biograf, Vilijam Stadijem, navodno je tvrdio da roditelji operske pevačice u početku nisu odobravali kraljevu vezu sa njihovom ćerkom. Međutim, kada im je bivši vladar ponudio nešto novca, pretpostavlja se da su se predomislili.

Prognani monarh je takođe pomogao u pokretanju pevačke karijere svoje ljubavnice, iznajmivši ekskluzivni klub umetnika u Napulju 1963. u kome je ona nastupala.

Međutim, nakon jednog minuta na bini, svetla su se ugasila, ostavljajući 300 gostiju da vrište ili da se smeju situaciji, navodi "The Telegraf".

Foto: printscreen

Zapalila se pijanistina sveska sa notama, a italijanska operska pevačica, koju neki profesionalno nazivaju Imra Di Kanosa, ubrzo je postala samo zabava za kritičare.

Faruk je umro od srčanog udara 1965. On je večerao sa drugom mladom ženom pre svoje smrti, i uprkos tome što je bila njegova ljubavnica najmanje deceniju, Minutolova nije bila uključen u njegov testament.

Ipak, prisustvovala je njegovoj sahrani u Rimu, a kralj je sahranjen pored svoje prve žene, kraljice Faride.

Njena operska karijera je ubrzo krenula uzlaznom putanjom i na kraju je nagrađena nagradom Marija Kalas i nastupala u Milanu i Firenci. Takođe je glumila u filmovima, kao što je "Mladi Toskanini" (1988) sa Elizabet Tejlor u glavnoj ulozi.

Pevačica, koja se nikada nije udavala ni za koga drugog i na kraju se brinula o školi pevanja u Rimu, tvrdila je da je princeza čak i pre takozvanog venčanja sa kraljem. Njena tvrdnja da su bili u braku nikada nije zvanično potvrđena.

Tvrdila je i da je princeza od Kanosa, potomak stare napuljske porodice Capece-Minutolo.

Minutolova je čak navodno tužila dva italijanska novinara koji su tvrdili da je njen otac bio šofer. Međutim, ishod slučaja je nepoznat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Magazin

Džet set

Srbija