• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/I.G.

29.10.2023

09:48

"Bila je uvek tu za njega" Kada je krenulo po zlu, Dženifer je ovako pomogla Periju: "Ono što je rekla me je dotuklo"

EPA/printscreen

Showbiz

"Bila je uvek tu za njega" Kada je krenulo po zlu, Dženifer je ovako pomogla Periju: "Ono što je rekla me je dotuklo"

Podeli vest

Metju Peri je priznao da je bio potpuno trezan samo tokom jedne sezone "Prijatelja".

Svet je rano jutros dočekala tužna vest, da je čuveni Čendler pronađen mrtav u svom domu u Los Anđelesu u 55. godini. Kako za sada strani mediji prenose, glumac Metju Peri udavio se u đakuziju, pod za sada nepoznatim okolnostima.

https://informer.rs/zabava/showbiz/841596/preminuo-metju-peri-napustila-nas-je-zvezda-serije-prijatelji

Iako je doživeo slavu sa serijom "Prijatelji" koja je komičnog karaktera, njegov privatni život bio je daleko od humora, kojim je obojio svoj lik Čendlera. Van snimanja, njegova zavisnost je uzimala danak.

"Možete da pratite putanju moje zavisnosti prema mojoj težini. Ako sam debeo, to je alkohol, kada sam mršav - to su tablete. Kada imam kozju bradicu, to je puno pilula!" napisao je glumac u svojim memoarima "Prijatelji, ljubavnici i velika grozna stvar"  ("Friends, lovers and big terrible thing"), koji stiže u knjižare 1. novembra.

Foto: printscreen

 

Igrajući lik sarkastičnog Čendlera, u seriji koja se prikazivala premijerno od 1994. do 2004, tokom godina njegov lik je imao romansu sa Monikom Geler, koju igra Kortni Koks. Glumačku ekipu zaokružili su još Dejvid Švimer, Met Leblan, Liza Kudrou i Dženifer Aniston, a ekipa je bila u sjajnim odnosima i privatno. Kroz sve uspone i padove, njegove kolege bili su tu da ga podrže.

- Dženifer je uvek bila tu za njega, da ga sasluša, čak i kada je imala svojih problema kojima se bavila - rekao je izvor za "Usweekly".

-Metju smatra da su mu ljudi koji su ostali uz njega kada je sve krenulo na dole, uključujući Dženifer, spasili život bez pogovora. Dali su mu volju da živi i ozdravi, iako mu je za to bila potrebna velika snaga volje - navodi se u "UsWeekly 2022".

Foto: EPA

 

U svojim memoarima, Peri se prisetio kako je krenuo da pije kada je imao samo 14 godina.

- Svet je imao smisao, osećao sam se u miru, nije bilo ludila. Nikada nisam bio srećniji nego u tom trenutku - govorio je o svom iskustvu odrastanja u Masačusecu i prvom iskustvu sa alkoholom. I dok ga je to učinilo da se oseća "normalno" po prvi put, sasvim novu senzaciju imao je kada je po prvi put uzeo pilulu protiv bolova, tokom povrede na skijanjam tokom snimanja filma 1997.

- Kako je pilula delovala, nešto je u meni klinkulo. I taj sam klik tražio ostatak svog života...nisam mogao da verujem koliko je dobar taj osećaj. To je bila potpuna euforija i osećaj potpunosti. Bio sam na vrhu sveta. To je bio najbolji osećaj koji sam ikada imao. Ništa nije moglo da pođe po zlu. Dok sam vozio taj crveni mustang do iznajmljene kuće u Las Vegasu, sećam se da sam mislio ako me ovo ne ubije, uradiću to ponovo - rekao je glumac, pa dodao: 

- Godinu ipo dana kasnije, uzimao sam pedeset pet tih pilula dnevno! Imao sam 58 kg kada sam se prijavio na rehabilitaciju, moj život je bio u ruševinama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

Iako glumac nikada nije dolazio na snimanje pijan, Dženifer ga je na kraju suočila sa njegovim opijanjem između snimanja. 

-Znam da piješ - rekla je, a ja sam bio zbunjen:

- Kako znaš pitao sam je, nikada nisam dolazio na posao pijan. Možemo da te osetimo, namirišemo, rekla je to na čudan način pun ljubavi, ali to što je rekla u množini, dotuklo me je kao udar maljem - opisao je glumac u knjizi.

Nakon što se dva puta prijavio na rehabilitaciju, dok je radio na hit sitkomu, 1997. i ponovo 2001. Peri je bio "čist" samo tokom snimanja 9. sezone.

- To je bila jedina godina koju sam bio potpuno trezan tokom snimanja Prijatelja - napisao je Metju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija