• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M.B.

02.11.2023

16:43

Poslednja zajednička numera čuvenih "Bitlsa" ugledala je svetlost dana: Pesma "Now and then" je nastajala 45 godina

profimedia

Showbiz

Poslednja zajednička numera čuvenih "Bitlsa" ugledala je svetlost dana: Pesma "Now and then" je nastajala 45 godina

Podeli vest

Bitlsi su objavili pesmu „Now And Then“. Pesma je konačno završena posle 45 godina, a Prve taktove ove numere je napisao Džon Lenon još davne 1978. godine.

Sva četiri Bitlsa se pojavljuju na snimku i to će biti poslednja pesma na kojoj su radili čuveni Lenon, Makartni, Harison i Star. Zaokružujući svoju karijeru, Now And Then će se naći na dvostrukom singlu na čijoj A strani će biti debitanska numera "Love Me Do" iz 1962. godine.

Foto: Shutterstock, AP

 

Ovaj singli označiće završno poglavlje jednog od najvećih bendova u istoriji roka, navodi BBC.

U Velikoj Britaniji, "Now And Then" je emitovana na Bi-Bi-Si Radiju 2 i 6 Mjuzik u 15 časova.

Istovremeno pesma je dostupna na striming servisima Spotifaj, Epl mjuzik i Amazon prajm mjuzik.

CD, ploča i kaseta pojaviće se u prodaji u petak, 3. novembra. Pesma će biti uključena u nove remasterizovane i proširene verzije albuma The Beatles' Red and Blue najveći hitovi od 10. novembra.

Foto: profimedia

 

Na sada već mitskom demo snimku koji je ostavio Džon Lenon prvi put su u februaru 1995. godine radili Pol, Džordž i Ringo u okviru projekta "The Beatles Anthology", ali je ostao nedovršen, delom zbog nemogućih tehnoloških izazova i nemogućnosti da se upotrebi vokal Džona Lenona snimljen na kaseti sedamdesetih godina uz pratnju klavira. Godinama se mislilo da pesma nikada neće biti završena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Magazin

Džet set

Srbija