• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

16.02.2024

11:21

Sir Rod Stewart & Jools Holland predstavljaju "Pennies From Heaven" - treći singl sa zajedničkog albuma "Swing Fever"

printscreen

Showbiz

Sir Rod Stewart & Jools Holland predstavljaju "Pennies From Heaven" - treći singl sa zajedničkog albuma "Swing Fever"

Podeli vest

Radi se o izvrsnoj obradi starog američkog klasika Arthura Johnstona i Johnnya Burka.

Sir Rod Stewart i Jools Holland sa svojim Rhythm & Blues Orchestra odabrali su Dan zaljubljenih za objavu ‘Pennies from Heaven’, svog trećeg singla sa novog zajedničkog albuma Swing Fever koji uskoro izlazi.

Radi se o izvrsnoj obradi starog američkog klasika Arthura Johnstona i Johnnya Burka.
Jools objašnjava: “Reč je o divnoj pesmi koja se može izvesti na mnogo različitih načina. Tekst je vrlo optimističan i pozitivan, a kako ga Rod peva zvuči kao savremena poezija 20. veka. Radi se o
svojesvrsnom izrazu radosti i poručuje nam da će sve biti u redu”.

Foto: printscreen

 

Rod kaže: “Ovo je album za sve kojima je potrebno malo veselja, smeha i plesa. Obojica smo se
složili da na njemu neće biti sporih pesama! Za vreme snimanja ovog albuma iskreno sam uživao kao
ni na jednom snimanju u celoj svojoj karijeri i verujem da se ta radost prenosi i na slušaoce… stoga
obujte svoje plesne cipelice i uživajte uz ‘Pennies from Heaven’!”

Spot za ovaj singl pršti veseljem, režirali su ga Jeremy Deller & Jack Cocker, a uz bend i plesače posebnu ulogu u njemu ima i Penny Lancaster, Rodova supruga.

Ova dvojica vrhunskih britanskih muzičara su prvi put udružili snage i pokazali veštinu bez premca na ovom albumu kojim odaju počast velikim pesmama kao što su "Ain't Misbehavin’""Frankie And Johnny", "Sentimental Journey" i "Lullaby Of Broadway".
Rod Stewart jedan je od najuspešnijih izvođača sa više od 250 miliona prodatih albuma širom sveta. Njegov prepoznatljiv glas i stil, ali i autorske kompozicije, nadilaze razne žanrove popularne muzike i jedan je od retkih koji se može pohvaliti albumima na vrhu top lista u svakoj dekadi karijere. Dobitnik je brojnih muzičkih nagrada, dva puta je uvršten u Rock and Roll Hall of Fame, dobitnik je nagrade Grammy, a 2016. proglašen je vitezom zahvaljujući svom doprinosu muzici i humanitarnom radu.

Foto: printscreen

 

Svima su poznati njegovi veliki hitovi kao što su su "Sailing", "The First Cut Is the Deepest", "Rhythm of my Heart", "Tonight’s the night", "Maggie May" i mnogi drugi, a imaćemo priliku da ih čujemo uskoro u Štark Areni u Beogradu gde Star produkcija organizuje njegov koncert 17. maja 2024. godine.

Nakon odlaska iz benda Squeeze, Jools Holland je u osamdesetim osnovao svoj Big Band, a pridužio mu se i bivši bubnjar Squeeza, Gilson Lavis. Sa svojim Rhythm and Blues Orchestra snimio je brojne albume koji su postigli platinaste i zlatne nagrade, sarađivali su s mnogim izvrsnim muzičarima, kao što su George Harrison i Amy Winehouse i postali su najuspješniji Big Band u Velikoj Britaniji. Uz sve to, Jools je voditelj najdugovečnijeg muzičkog showa na BBC-u, "Later with Jools Holland" u kojem godinama gostuju svetske muzičke zvezde i talenti, a njegov novogodišnji "Annual Hootenanny" najpoznatiji je britanski novogodišnji TV program.

Foto: printscreen

 

Poslušajte "Pennies from Heaven" i pripremite se za rasplesano muzičko veče uz najveće hitove Roda Stewarta u Štark Areni 17.5.2024. Ulaznice možete obezbediti
na Tckets.rs.

Swing Fever izlazi 23. februara, a možete ga unapred naručiti na linku: OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija