• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

06.01.2019

11:07

(FOTO) 1 kg FERARIJA SKUPLJI OD 1kg ZLATA!  A pritom je "autić" star 57 GODINA!

Zanimljivosti

(FOTO) 1 kg FERARIJA SKUPLJI OD 1kg ZLATA! A pritom je "autić" star 57 GODINA!

Podeli vest

Za klasični Ferrari 250 GTO iz 1962. sa pravom može da se kaže da je "zlata vredan". Pa čak i više od toga.

Zlato se dugo smatralo jednom od najvrednijih i najstabilnijih investicija, a danas se slično može reći za retke klasične automobile, kao što je ovaj Ferrari star preko pola veka.

Model 250 GTO drži rekord kada je reč o oldtajmerima prodatim na aukcijama, s obzirom da je u avgustu u Montereju dostigao cenu od čak 48.405.000 dolara. Ispostavilo se da ga ova astronomski velika suma novca čini i doslovno vrednijim od zlata.

Naime, Ferrari 250 GTO ima masu od 880-950 kg, u zavisnosti od izvora informacija. Ako se kao merodavna uzme donja granica od 880 kg, ispada da 1 kg ovog automobila vredi oko 55.000 dolara, dok slučaju nepovoljnije varijante i mase od 950 kg, kilogram Ferrarija košta oko 51.000 dolara.

(FOTO) SAD BI SIGURNO OSVOJIO AMERIKU! Evo kako bi izgledao "jugo" da je PREŽIVEO TRANZICIJU!

Sa druge strane, kilogram zlata je početkom januara vredeo "samo" 41.430 dolara, što 250 GTO čini skupljim od odgovarajuće količine ovog dragocenog metala.

Foto: Ferrari promo

Iako je reč o ekstremom slučaju, s obzirom da samo poneki oldtajmer može da se približi ili čak nadmaši cenu od 50 miliona dolara, tržišna kretanja poslednjih godina pokazuju da vrednost sličnih klasičnih automobila konstantno raste i da mnogi bogati kolekcionari na njih gledaju kao na unosnu investiciju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija