• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.01.2016

18:29

MORSKI DŽIN U Australiji uočena ajkula duga sedam metara

Zanimljivosti

MORSKI DŽIN U Australiji uočena ajkula duga sedam metara

Podeli vest

Pripadnici australijske obalske straže su na samo stotinjak metara od plaže uočili džinovsku belu ajkulu, za koju kažu da je bila duža od sedam metara

Upozorenja na ajkule su česta pojava na australijskim plažama, ali je neman koju je obalna straža fotografisala 17. januara u visini Marino Roksa, na jugoistoku Australije, dosad najveći morski predator koji se ukazao čoveku. 

Kako prenose lokalni mediji, plaža u Marino Roksu hitno je evakuisana uz zvuke sirena za uzbunu i sva nautička dešavanja su istog časa otkazana. 

(FOTO) ZOVU JE NINDŽA Otkrivena nova vrsta ajkule koja izgleda stravično!

"Nikada nisam video toliko veliku ajkulu", objasnio je jedan od članova patrole koja je nadgledala plažu iz helikoptera.

On je objasnio da je reč o velikoj beloj ajkuli, veoma agresivnoj vrsti koja je inspirisala čuveni horor "Ajkula" Stivena Spilberga iz 1975. 

Morska nemam, koja se opasno približila plaži, bila je dugačka više od sedam metara, što je svojevrsni rekord za ovu životinju čija je prosečna dužina oko 4,6 metara. 

Dosad najduža bela ajkula, ženka nazvana Deep Blue, bila je dugačka oko šest metara i snimljena je u blizini meksičke ovale. 

(FOTO) KADA BUDETE VIDELI KOLIKI JE ZUB najveće ajkule na svetu, neće vam biti dobro!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija