• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Cosmopolitan.rs

31.01.2017

09:46

UGASILA JE FEJSBUK, TVITER I INSTAGRAM NA SEDAM DANA! Evo šta joj se sve dogodilo!

Zanimljivosti

UGASILA JE FEJSBUK, TVITER I INSTAGRAM NA SEDAM DANA! Evo šta joj se sve dogodilo!

Podeli vest

U jednom trenutku mi je nestalo interneta a ja sam postala toliko uznemirena jer nekoliko minuta nisam mogla da koristim omiljene aplikacije, i to je bio dokaz da mi je potrebna pauza…

Odrekla se Fejsbuka i Tvitera na nedelju dana, a mi vam prenosimo celo njeno iskustvo:

"Veče pre nego što sam odlučila da se na kratko isključim sa društvenih mreža, toliko puta sam osvežila stranice na Fejsbuku i Tviteru da mi se telefon zakočio. Jedva sam ga vratila u život, ali sam i shvatila da preterujem.

Postala sam toliko uznemirena jer nekoliko minuta nisam mogla da koristim omiljene aplikacije, i to je bio dokaz da mi je potrebna pauza, piše cosmopolitan.rs. Pre nego što sam se izlogovala na 7 dana, suprug me je pitao da li osećam anksioznost zbog rastanka. Rekla sam Da, a tek kasnije sam se setila da on ide na službeni put i da je zapravo mislio na sebe"

(FOTO) ŠOKANTAN OGLAS ZA POSAO: Jedna ejakulacija 50 evra, dve 100, obdarenost nije bitna!

To je bio trenutak otrežnjenja – nema Fejsbuka, Tvitera, TumbIra, Instagrama i LinkedIna 7 dana. Evo šta se dogodilo:

1. Shvatila sam da imam mnogo imaginarnih prijatelja.

I da imam veliku potrebu da razgovaram sa njima. Prvog jutra moje internet-apstinencije otišla sam u teretanu, ali na putu su vrata mog automobila počela neverovatno brzo da se otključavaju i zaključavaju. Čim sam stigla, potražila sam odgovor na Guglu, koji mi je rekao da moram jače da zatvorim vrata.

Odmah sam osetila potrebu da objavim to na Fejsbuku, ali nisam mogla – obećala sam sebi. Umesto toga, otkucala sam sestri poruku. Nervoza iz istog razloga javila se nekoliko puta tokom ovih 7 dana. Onda sam postala svesna da društvene mreže za to i služe – da kažeš ljudima koje navodno poznaješ da si imao loše jutro.

2. Bolje sam spavala.

Ovo je definitivno bila pozitivna stvar. Možda zato što mi je bilo dosadno bez društvenih mreža, možda jer više nisam zurila u telefon čitav sat pre spavanja. Umesto toga sam čitala knjigu. Zapravo, to ima smisla – naučnici su dokazali da plavo svetlo koje emituju telefoni pred spavanje utiče na nivo melatonina, koji je ključan za dobar san. Boljitak sam primetila već drugog dana, išla sam na spavanje ranije i spavala bolje, a verujem da je to zbog sledeće promene koje ću navesti.

AP/Photo

3. Bila sam manje besna.

Teško je izmeriti nivo nervoze, ali subjektivno gledajući, osećala sam se manje iritirano. Logično, kad nisam konstantno čitala mišljenja ljudi koji me u suštini ne interesuju, bilo mi je mnogo bolje. Najzanimljivije od svega jeste to što sam i dalje znala šta se gde dešava – čitala sam vesti, samo sam propustila lične frustracije i mišljenja.

Shutterstock

4. Imala sam više vremena.

Posao mi uglavnom uzima vreme od 9 do 18 sati, a prvog dana kada sam se odrekla društvenih mreža, sve sam završila do 3! Osećala sam se genijalno i otkrila gde mogu da pronađem dodatne sate za korisne stvari.

5. Zapravo, sve se promenilo.

Ali ništa se nije desilo. Razmislila sam o razlozima za i protiv društvenih mreža. Našla sam dosta benefita, ali sam videla i negativne posledice. Na primer, ja radim samostalno i ne mogu da ignorišem svoj brend, a društvene mreže su danas najbolja promocija.

(VIDEO) OPET! NASA prekinula prenos kada je NLO ušao u kadar!

Lepo je biti manje ljut, spavati bolje, ali pauza od društvenih mreža naučila me je još nešto – imati realan život u svetu društvenih mreža zahteva postavljanje granica.

Sad me izvinite, moram da saznam gde ima da se kupi pravi budilnik, da bih mogla da ostavim telefon što dalje od kreveta. Sigurna sam da će neko na Fejsbuku imati ideju”, zaključila je Džen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija