• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

30.03.2017

12:14

(FOTO) HIT U DANSKOJ! Vlasnik najmanjeg restorana pere suđe i služi goste!

Zanimljivosti

(FOTO) HIT U DANSKOJ! Vlasnik najmanjeg restorana pere suđe i služi goste!

Podeli vest

Tomas Pamperin je vlasnik, kuvar, konobar i perač posuđa u najmanjem restoranu u Danskoj – "Njordvestu"

Ovaj ugostiteljski objekat može istovremeno da primi samo osam osoba, a nalazi se na trgu Utterslev u Kopenhagenu. 

 - Umesto da radim za ljude koji ne cene moj rad, radije imam svoj restoran gde mogu da budem svoj. Iako mi ponekad nedostaje neko s kim bi mogao da razgovara -  priznao je Pamperin, koji je restoran otvorio u septembru 2016. 

Zbog manjka kvadrature njegov prostor za kuvanje lišen je velikih pomagala kojima su opremljene profesionalne kuhinje. Ipak, uprkos tome, tamo se može videti aparat za pripremanje hrane sous-vide tehnikom, dve rerne i mikser. 


Za obrok od četiri ili pet jela naplaćuje 39 ili 46 evra, a u cenu je uključeno i vino. 

Pre nego što otvori restoran u 18 sati, Tomas pere sudove, glanca čaše i pribor za jelo, postavlja sto, usisava, mesi testo za hleb, seče sve namirnice i priprema sve ostale sastojke potrebne za večeru. Kada gosti odu, mora da opere celu kuhinju, pre nego što je zatvori u 23 sata. 

Kao i mnogi drugi mladi kuvari njegove generacije, Pamperin veruje u pripremu sezonske hrane koja je uzgojena na lokalnim poljoprivrednim gazdinstvima. Upravo zato se jelovnik stalno menja i prilagođava dostupnim namirnicama. 

"U mojoj kuhinji se ništa ne baca, čak i ako treba da potrošim sat vremena više da iskoristim namirnicu do kraja", zaključuje Pamperin.

 

#nordvest #nv #restaurant #mad #nordisk #utterslev #københavn #foodie #solo

Објава коју дели Thomas Pamperin (@njordvest_restaurant) дана 29. Сеп 2016. у 1:11 PDT




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija