• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

02.10.2017

10:22

PLAŠITE SE AVIONA? Onda NIKAKO ne idite prvim jutarnjim letom!

Zanimljivosti

PLAŠITE SE AVIONA? Onda NIKAKO ne idite prvim jutarnjim letom!

Podeli vest

Ne volite da letite avionom? Onda imamo korisnu informaciju za vas. Evo kada je letenje najbolje izbegavati

 

Sudeći prema meteorologu Polu Vilijamsu najgori deo dana za letenje je rano ujutru, prvim jutarnjim letom. On objašnjava da je to zato što se piloti oslanjaju na ranije letove i njihovu navigaciju za kretanje kroz loše turbulencije. Stoga kad nema prethodne rute, piloti se kreću „nepozatom teritorijom". 

(FOTO) Ova fotka vam neće pomoći da se rešite STRAHA OD LETENJA!

To bi značilo da možete da očekujete poneku jaču turbulenciju. 

- Prema izjavama pilota sa kojima sam pričao prvi jutarnji let je uvek turbulentan zato što nije bilo aviona pre njega koji su leteli tom rutom i pružili informacije o turbulentnim lokacijama koje treba izbegavati. Stoga je moj savet putnicima koji ne vole da lete kroz turbulencije da izbegnu prvi let jer je tokom noći putanja neistražena i generalno piloti nemaju ideju šta se desilo u atmosferi - rekao je u jednom intervjuu. 

VEĆINA PILOTA DOŽIVELA JE UDAR MUNJE! 12 zanimljivosti koje niste znali o putovanju avionom!

Profesor Vilijams ističe da treba izbegavati i letove oko podneva jer se, kako kaže, Zemlja dovoljno zagrejala, a topliji vazduh koji se podiže u atmosferu može izazvati jače turbulencije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija