• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

31.03.2018

14:46

NE VERUJETE U KLETVU KENEDIJEVIH?! Pogledajte ovaj spisak, pa RAZMISLITE PONOVO!

Zanimljivosti

NE VERUJETE U KLETVU KENEDIJEVIH?! Pogledajte ovaj spisak, pa RAZMISLITE PONOVO!

Podeli vest

Sve je počelo kada je Džozef P. Kenedi stariji odlučio 1941. godine da svoju mentalno zaostalu ćerku Rouzmeri tajno podvrgne lobotomiji, plašeći se da će njeno stanje biti bruka i sramota porodice i da će naštetiti njihovoj reputaciji. Operacija nije uspela i nesrećnica više nikada nije mogla normalno da hoda i priča

Klan Kenedi samo je jednom u svojoj istoriji držao najvišu izvršnu funkciju u Sjedinjenim Američkim Državama, položaj predsednika, a i taj mandat nije bio potpun, budući prekinut onim pucnjima u Dalasu o kojima se i danas priča.

Ali, bez obzira na to, i pre i posle tog čuvenog skraćenog predsednikovanja jednog Kenedija, taj je klan bio jedan od najmoćnijih političkih klanova u svojoj zemlji. Davali su senatore, kongresmene, ambasadore, gradonačelnike: u periodu 1947-2011. godine, barem jedan član porodice bio je od strane naroda izabran na neku od saveznih funkcija, pa onda ponovo od 2013. do danas. A i pre toga, već od 1884. godine, Kenedijevi su bili ušli u politiku.

history.com

Ipak, jedna od najinteresantnijih stvari vezanih za taj klan - koji je u svesti ljudi, kako u Americi tako i širom sveta, obavijen legendom, mitom i glamurom  jeste čuvena "kletva Kenedijevih". U naslovu smo pomenuli spisak događaja koji podupiru tu priču. On ide ovako.

1941. godine nad Rouzmeri Kenedi - mentalno zaostaloj, najstarijoj kćerki Džozefa P. Kenedija starijeg i sestri budućeg američkog predsednika Džona F. Kenedija te senatora Roberta F. Kenedija i Teda Kenedija - izvršena je lobotomija, u tajnosti, na insistiranje njenog oca koji je strahovao da će njeno stanje biti sramota i bruka za porodicu, te da šteti reputaciji Kenedijevih. Operacija nije uspela i Rouzmeri više nikada nije mogla normalno da hoda i priča, zbog čega je ostatak života - a umrla je 2005. godine - provela u specijalnim ustanovama. Njena sestra Junis je možda bila njome inspirisana, kada je pokrenula inicijativu da se organizuje Specijalna Olimpijada.

12. avgusta 1944. godine Džozef P. Kenedi mlađi, predodređen za naslednika klana, poginuo je u avionskoj nesreći iznad Istočnog Safoka u Engleskoj, tokom mornaričke Operacije „Anvil" u Drugom svetskom ratu.

13. maja 1948. godine Ketlin Kavendiš, još jedna kćer Džozefa P. Kenedija starijeg, udata za engleskog vlastelina Vilijama Kavendiša, markiza od Hartingtona, poginula je u avionskoj nesreći u Francuskoj.

9. avgusta 1963. godine Patrik Buvije Kenedi, najmlađe dete predsednika Džona F. Kenedija, umrlo je dva dana po preuranjenom rođenju (koje se odigralo na 20. godišnjicu od spasavanja njegovog oca u Drugom svetskom ratu) zbog respiratornih problema. Džeki nije mogla da prisustvuje sahrani jer se još uvek oporavljala od carskog reza.

22. novembra 1963. godine američki predsednik Džon F. Kenedi ubijen u atentatu u Dalasu, u saveznoj državi Teksas, od strane Lija Harvija Osvalda koji je i sam ubijen dva dana kasnije od strane Džeka Rubija, pred gomilom televizijskih i novinarskih ekipa.

history.com

PET NEPOZNATIH ČINJENICA O UBISTVU KENEDIJA: CIA blokirala objavljivanje ključnih detalja, ALI OVO NIJE MOGLA DA SAKRIJE!

19. juna 1964. godine senator Ted Kenedi preživeo je pad privatnog aviona, kom prilikom su pilot i Tedov pomoćnik poginuli. Iz olupine ga je izvukao drugi senator, Birč Bajh, i tako mu spasao život, ali je Kenedi morao nekoliko nedelja da se oporavlja u bolnici zbog slomljenih leđa, probušenih pluc"a, slomljenih rebara i unutrašnjeg krvarenja.

5. juna 1968. godine američki senator Robert F. Kenedi, Džonov mlađi brat, ubijen je u atentatu od strane Sirhana Sirhana u Los-Anđelesu, odmah nakon pobede na kalifornijskim unutarstranačkim izborima za predsedničku nominaciju Demokratske partije. Atentator i dalje služi kaznu doživotne robije u Kazneno-popravnom zavodu „Donovan", u okrugu San Dijego. Sirhan nije musliman, kako se obično misli, već palestinski hrišćanin i pravoslavac.

history.com


18. jula 1969. godine na ostrvu Čapakvidik u saveznoj državi Masačusets došlo je do „incidenta" u kojem je već pomenuti Ted Kenedi automobilom slučajno sleteo sa mosta u jezerce pa u vozilu ostavio zarobljenu 28-godišnju saputnicu Meri Džo Kopečni, učiteljicu i sekretaricu, koja se tom prilikom utopila, dok se on izvukao iz kola. Kenedi je priznao da je pobegao sa lica mesta. Na televiziji je rekao da se to veče pitao „ne visi li možda neka strašna kletva zaista iznad Kenedijevih". Dobio je dva meseca uslovno.

history.com

13. avgusta 1973. godine Džozef P. Kenedi II, sin Roberta F. Kenedija, bio je vozač terenca koji je doživeo udes, u kojem je njegova saputnica, Pem Keli, ostala paralizovana.

25. aprila 1984. godine 28-godišnji Dejvid A. Kenedi, četvrto od jedanaestoro dece Roberta F. Kenedija, preminuo je od predoziranja kokainom pomešanim sa petidinom, u hotelskoj sobi u Palm Biču, na Floridi.

1. aprila 1991. godine Vilijam Kenedi Smit, sin Džin Kenedi Smit, najmlađe kćeri Džozefa P. Kenedija starijeg, uhapšen je i optužen za silovanje devojke na imanju Kenedijevih u Palm Biču, na Floridi. Oslobođen je optužbe.

31. decembra 1997. godine Majkl Lemojn Kenedi, šesto dete Roberta F. Kenedija, poginuo je na skijanju u Aspenu, u saveznoj državi Kolorado.

16. jula 1999. godine Džon F. Kenedi mlađi, sin ubijenog predsednika, poginuo je u avionskoj nesreći dok je lično pilotirao svojim „pajperom", koji se srušio u Atlantski okean nedaleko od mesta Martas Vinjard. Do nesreće je došlo zbog greške u pilotiranju i dezorijentacije. Sa njim su poginuli i njegova supruga i svastika.

Informer

BOMBA! REPUBLIKANAC RODŽER STOUN TVRDI: Hilari Klinton ubila Džona Kenedija mlađeg!

16. septembra 2011. godine je Kara Kenedi, najstarije dete senatora Teda Kenedija, umrla od srčanog udara u 52. godini života, tokom vežbanja u teretani u Vašingtonu. Devet godina ranije preživela je rak pluća, nakon što joj je deo desnog plućnog krila uklonjen.

16. maja 2012. godine Meri Ričardson Kenedi, druga supruga Roberta F. Kenedija mlađeg, izvršila je samoubistvo u svom domu u Bedfordu, u državi Njujork.

Verujete li sad...?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija