• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

22.08.2018

12:58

POSTOJI ŽIVOT POSLE SMRTI, NAUČNICI ŠOKIRALI JAVNOST: Svest je neuništiva, materijani svet je sam jedan nivo života!

Zanimljivosti

POSTOJI ŽIVOT POSLE SMRTI, NAUČNICI ŠOKIRALI JAVNOST: Svest je neuništiva, materijani svet je sam jedan nivo života!

Podeli vest

Naučnici već dugo pokušavaju da nađu odgovor na pitanje "da li postoji život posle smrti", a sada neki od njih tvrde da svest ne umire, već samo telo, jer kvantna mehanika omogućava svesti da nastavi da živi i posle fizičke smrti

Iako nisu sigurni šta je svest, Stjuart Hamerof sa Univerziteta Arizone i britanski fizičar Rodžer Penrouz veruju da se na kvantnom nivou čuva samo informacija.

Taj proces nazivaju "orkestriranom objektivnom redukcijom" i tvrde da on dokazuje da su mikrotubule - sastavni ceo ljudskih ćelija koji sadrži belančevine - nosioci kvantne informacije, tj. informacije koja se čuva na subatomskom nivou.

- Zamislite da srce prestane da kuca i krv prestane da struji. Mikrotubule gube kvantni status, ali kvantna informacija unutar mikrotubula nije uništena, ona ne može da se uništi, već se samo raspoređuje u svemiru - kaže dr Hamerof.

(FOTO) SENZACIJA! Indijska svemirska misija otkrila zaleđenu vodu na površini Meseca

- Ukoliko reanimiraju pacijenta, kvantna informacija može da se vrati u mikrotubule i tada pacijent kaže da je imao iskustvo bliske smrti.

Ukoliko oživljavanje ne uspe i pacijent umre, kvantna informacija može da postoji izvan tela, možda beskonačno, kao duša, objašnjava dalje naučnik.

(VIDEO) AMERIČKI ASTRONAUT: IMAMO TEHNOLOGIJU ZA ODLAZAK NA MARS: Ona postoji decenijama, nismo tamo ZBOG STRAHA!

Dr Hand-Peter Dur, bivši direktor Instituta za fiziku "Maks Plank" u Minhenu, svojevremeno je izjavio:

- Ono što smatramo da je ovde i sada, ovaj svet, to je zapravo samo materijalni nivo koji nam je razumljiv.Sve izvan toga je beskonačna stvarnost. Telo umire, ali duhovni kvantni nivo opstaje. Na taj način, ja sam besmrtan.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
duhovni svet

pre 5 godina

Duh zivi i nakon smrti tela i sta je tu nejasno. Svet duhova je podeljen na duhove Andjele i duhove djavole, Andjeli zive vecno djavoli maksimum 1000 godina nakon ceka se unistavaju u supornom jezeru. Svakih hiljadu godina Bog cisti zemlju od zlotvora tako uskoro sledi sud nebeski zemlji i covecanstvu. Ovo ce biti totalna cistka pred ponovni dolazak Spasitelja. Stanovnici zemlje imaju u svom zivotnom toku 7 zivota nakon cega postaju ili besmrtni ili unisteni zavisi kakav su zivot ziveli i dali su se izmirili sa Bogom. Na zemlji je broj stanovnika identican broju duhova upisanih u knjigu zivota u nebeskom carstvu ali su retki dobili pristup toj knjizi. I oni koji sve to vide i kojima je Bog otkrio pojedine tajne cute, inace budu popljuvani i proglaseni ludacima.

Svetlana

pre 5 godina

To je akasa, duhovna biblioteka, tu su smeatene sve informacije univerzuma i svega sto je postojalo i postoji... Imate knjigu koju je napisao Ervin Laslo akasa, teorija svega, kvanta fizika, tamo imate objasnjenja za sve u vezi ove teme

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija