• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije/Informer

25.01.2019

17:16

(VIDEO) ROŠTILJALI PSA NASRED ULICE! Prolaznici ZGROŽENI, uplašena deca ŠOKIRANA uznemirujućim prizorom

Zanimljivosti

(VIDEO) ROŠTILJALI PSA NASRED ULICE! Prolaznici ZGROŽENI, uplašena deca ŠOKIRANA uznemirujućim prizorom

Podeli vest

Veganski aktivisti u Australiji iz organizacije PETA optuženi su za "plašenje školaraca nakon što su 'roštiljali' psa usred prometne ulice u znak protesta protiv konzumiranja mesa".

Protest, koji je uključivao rekvizit psa, zamišljen je kako bi izazvao bes i naterao ljude da se zapitaju: "Ako ne biste jeli psa, zašto jedete jagnje?".

Oni kažu kako su jednako osetljive i inteligentne životinje prisiljene na patnju kad se uzgajaju, tove i ubijaju za mesnu industriju.

- Svako kome je odbojna ideja žvakanja psećeg mesa trebao bi razmisliti o neusklađenosti saosećanja prema drugim životinjama - saopšteno je.

Dodaju kako je to forma diskriminacije koja se temelji na vrsti i da poput svih drugih vrsta diskriminacije ne može biti opravdana.

- Kao ljudi, instinktivno osećamo saosećanje prema životinjama, ali učili smo da je u redu porobiti i jesti neke od njih, bez razmišljanja o tome ko su one kao pojedinci - rekli su organizatori protesta.

(VIDEO) JOŠ U PROŠLOM VEKU NAUČNICI SU ZNALI KADA JE KRAJ SVETA: Veoma je blizu - NEMAMO MNOGO VREMENA!

Performans je izveden u centru Sidneja. PETA se nada da će ljudi razmisliti o tome što će pripremati na roštilju nakon što su videli kuvara kako "roštilja kućnog ljubimca uz neko povrće".

UŽAS U AUSTRALIJI! Roditelji jedva spasli dečaka od napada pitona

Ipak, protest je mnoge i zgrozio, a neki smatraju kako PETA nije mogla pasti niže. Navodno je bilo i uplašene dece koju je prizor šokirao.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rastko

pre 5 godina

Poptpuno su u pravu samo narod nije navikao na istinite prezentacije !

Rastko

pre 5 godina

Rostiljamo mi u Srbiji i pse i macke pa cak i pacove na zaru ali se takodje zgrazavamo na performanse od strane drugih

Rastko

pre 5 godina

Jagnje jeste pitomija zivotinja od psa ali pas nam je verniji i postujemo ga kao kuma

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija