• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2019

19:35

UZNEMIRUJUĆA PROGNOZA UNICEF-A: Ceo Zapadni Balkan biće na udaru prirodnih katastrofa, A POGOTOVO OVA ZEMLJA!

Zanimljivosti

UZNEMIRUJUĆA PROGNOZA UNICEF-A: Ceo Zapadni Balkan biće na udaru prirodnih katastrofa, A POGOTOVO OVA ZEMLJA!

Podeli vest

Na Zapadnom Balkanu se do kraja 21. veka može očekivati povećan intenzitet nepredvidivih poplava, suša i toplotnih talasa, što će imati negativan učinak na BDP svih zemalja, na više privrednih sektora i konačno na živote i egzistenciju stanovnika, navodi se u izveštaju UNICEF-a

Svetski izvještaj o riziku iz 2017. godine svrstava Bosnu i Hercegovinu u zemlju visoke izloženosti prirodnim opasnostima. Klimatske promene i visoka izloženost prirodnim i veštačkim opasnostima dodatno otežavaju društveno-ekonomski razvoj zemlje", stoji u izveštaju, prenosi Klix.ba.

UNICEF navodi da uprkos očitim trendovima učestalosti katastrofa nije podstaknut odgovarajući pristup upravljanja tim katastrofama uzrokovanim klimatskim promenama. 

Kako se dodaje, od 145 lokalnih samouprava u BiH, za 91 se smatra da ima vrlo značajan rizik od poplava i klizišta, dok se za 27 lokalnih samouprava smatra da su visokog rizika. 

Navodi se da posledice svih prirodnih katastrofa mogu biti razorne, a da je prema proceni sprovedenoj nakon poplava u maju 2014. godine 81 lokalna samouprava bila pogođena sa 75 posto štete.

NAUČNICI PREDVIDELI KADA ĆE DOĆI KRAJ SVETA! Zemlja će se toliko zagrejati da će biti NEMOGUĆE NA NJOJ ŽIVETI?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Zato Srbija veoma podržava naučnu saradnju sa Rusijom na polju novih tehnologija i inovacija, kako bi zaštitila poljoprivredno zemljište, poboljšala infrastrukturne projekte, prilagodila primenjenu nauku novonastalim klimatskim promenama i okonostima. Ne sme se čekati da vremenski uslovi i elementarne nepogode počnu da nanose štetu koja bi bila nepovratno nenadoknadiva ili trajna.

LŽOVI

pre 5 godina

,,СВЕ ЗНАЈУ". Покушавају да уплаше народ.

gaša

pre 5 godina

Ama nije mi jasno : - Kako Nemačka Francuska i Britanija nikad nemaju zemljotrese... i , odkud ovi unapred znaju o rizicima...

Zoljac

pre 5 godina

Neka iskljuce harpove I never biti klimatskih promena!

Mićo

pre 5 godina

E pa Don Vučićko mi sad zasigurno znamo da je to samo tvoja pusta želja.Pozdravi Don Vulonea i njegovu tetku i kao pravi i pošten novinar traži da se papirima dokumentuje onaj transver 200000 po 9000 evra.

Popaj

pre 4 godine

Znači. Vi ste Jehovini svedoci. Oni stalno daju prognoze i predskazanja!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija