• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

18.04.2019

14:00

NAJSKUPLJI ROŠTILJ U ISTORIJI! Hteli su samo nešto da prezalogaje, a sada moraju da plate kaznu od 13,5 miliona evra!

Zanimljivosti

NAJSKUPLJI ROŠTILJ U ISTORIJI! Hteli su samo nešto da prezalogaje, a sada moraju da plate kaznu od 13,5 miliona evra!

Podeli vest

Dvojica studenata, optužena za izazivanje velikog šumskog požara u italijanskoj regiji Komo, kažnjeni su sa 13,5 miliona evra?!

Mladići koji imaju po 22. godine, spremali su roštilj u dvorištu vikendice 30. decembra prošle godine, kada je izbio požar.

Visoki iznos kazne za dvojicu studenata odredili su lokalni zvaničnici, procenivši štetu izazvanu požarom.

U razgovoru sa novinarima italijanskog lista La Stampa, jedan od studenata je izjavio da mu je žao zbog svega, ali da postoji mnogo različitih uzroka požara.

Mi smo žrtveni jarčevi požara koji ne može da se objasni. Mi smo prave žrtve ove priče. Odmah smo pozvali vatrogasce i pokušali da ugasimo vatru - rekao je.

 

 

Tužioci su pratili trag vatre do dvorišta vikendice i navode da je žar iz roštilja izazvao požar, a izuzetno suv vazduh je doprineo širenju. Dvojica mladića su proglašeni krivim zajedno sa vlasnikom vikendice, dedom jednog od studenata.

Požar je trajao nekoliko dana, a izgorelo je 1.000 hektara šume Monte Berlingera - a oko 100 hektara je potpuno uništeno.

ULETEO U CRKVU S KANISTERIMA BENZINA I UPALJAČEM! Drama u katedrali Svetog Partika u Njujorku!

Kaznu od 13.542.000 evra je odredila šumska policija, koristeći se formulom koju određuju lokalni zakoni, piše BBC na srpskom.

La stampa piše da se kazna računa po sistemu od 118 do 593 evra po kvadratnom metru. Požar je zahvatio površinu od 6.840 kvadratnih metara.

Advokatica optuženih je novinarima rekla da svaka kazna treba da ima smisla.

- Koja je poenta doneti takvu presudu ako unapred znamo da dvojica momaka, studenata, ne mogu da plate toliki iznos? - navela je ona.

POČAST KATEDRALI NOTR DAM: Oglasila se crkvena zvona širom Francuske

Ipak, tužilac je za lokalni list Il Đorno Komo izjavio da je kazna "poruka ljudima da moraju da budu odgovorniji prema prirodi".

Italijanski mediji prenose da bi studente mogle da sačekaju i odvojene tužbe vlasnika okolnih kuća oštećenih u požaru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija