• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

22.04.2019

10:27

JEDITE MLADI LUK KOLIKO ŽELITE! 8 trikova za uklanjanje lošeg zadaha!

Zanimljivosti

JEDITE MLADI LUK KOLIKO ŽELITE! 8 trikova za uklanjanje lošeg zadaha!

Podeli vest

Uživajte u luku koliko želite jer smo za vas pronašli odlične načine kako da neutrališete neprijatan zadah nakon njega. Jedite rotkvice, pijte zeleni čaj ili jabukovo sirće

Nana 

Žvačite sveže listove nane. Jedna je studija pokazala da je sastav sirovih ili pečenih jabuka, zelene salate ili nane pomaže da se osveži dah nakon crnog i belog luka. Osim toga, nana može da podstakne probavu i smiri želudac. 

Peršun

Peršun je od davnina poznat kao odlično sredstvo za neutralizovanje neprijatnih mirisa iz usta. Sve što treba da uradite je da uzmete nekoliko listića i dobro ih sažvaćete, tako da peršunovog soka bude po celoj usnoj šupljini.

Foto: Pixabay

Rotkvice

Rotkvice imaju antibakterijsko delovanje i od davnina su poznate kao odličan osveživač daha. A kako su već na prolećnoj trpezi, šteta ih je ne grickati.

SUPER DIJETA! Kad hoćete da smršate najbolji je - LIMUN!

Pijte razređeno jabukovo sirće 

Jabukovo sirće sadrži pektin koji podržava rast dobrih bakterija. Pijenje jedne do dve kašike jabukovog sirćeta razređenog u čaši vode pre jedenja luka pomoći će bržem ispiranju njegovoh neželjenih efekata. Takođe pomaže i kod probave. Posle jela možete popiti još blaži rastvor ili je grgoljiti u ustima 10 ili 15 sekundi. 

Foto: Pixabay

Limun

Limun će vas spasiti od mirisa luka na prstima, ali i u ustima. To ne znači da treba protrljati jezik njime (iako bi to bilo vrlo delotvorno), već je dovoljno da napravite jaču limunadu bez šećera i promućkate je u ustima. U limunadu je dobro narendati i malo korice kako bi učinak bio bolji.

NAJLAKŠI RECEPT ZA ČIZKEJK, a "rezultat" je veoma ukusan!

Zeleni čaj 

Zeleni čaj je dobar eliminator lošeg zadaha. Pijuckajte ga s medom i problem bi trebao da nestane.

Senf

Neutraliziraćete miris luka ako u usta stavite jednu kašičicu i mućkate oko minut. Ispljunite pa ponovite postupak, ali ovaj put senf progutajte. Na kraju isperite usta vodom.

Foto: Shutterstock

Mleko 

Takođe je poznat kao odličan neutralizator lošeg zadaha nakon jedenja luka. Trebalo bi ga pijuckati tokom i nakon jela. Punomasno je bolje od onih s manje masnoće.

ISHRANA I ZAČEĆE! Deset namirnica koje će vam povećati plodnost

Očistite jezik

Koriste strugač za jezik koji će vam pomoći da skinete beli sloj s jezika. Isperite i ponovite postupak sve dok na strugaču nema vidljivih ostataka. Možete ga koristiti svakodnevno ili nakon jela s crnim ili belim lukom.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija