• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

02.05.2019

18:02 >> 18:03

(ANKETA) NEKO OPASNO LAŽE, FBI ILI LIČNI HITLEROV PILOT! Hitler 30 godina živio u Argentini! BAUER: NIJE ISTINA, UBIO SE!

Zanimljivosti

(ANKETA) NEKO OPASNO LAŽE, FBI ILI LIČNI HITLEROV PILOT! Hitler 30 godina živio u Argentini! BAUER: NIJE ISTINA, UBIO SE!

Podeli vest

Dana 30. aprila 1945. godine, Adolf Hitler navodno se ubio u svom bunkeru u Berlinu dok je Crvena armija napredovala po njemačkoj prestonici. Međutim, Sovjeti nikada nisu bili potpuno uvereni u tu priču

Berlin je pao 2. maja 1945., a zapisi u sovjetskim arhivima ukazuju na to da su svi Hitlerovi posmrtni ostaci, zajedno s njegovom suprugom Evom Braun, spaljeni pa potom ekshumirani.

Nadalje, sovjetske vlasti posle su tvrdile da je Hitler još živ jer nije bilo ni traga njegovu telu, a Staljin je otvoreno rekao bivšem američkom predsedniku Harryju Trumanu da je Hitler u Argentini.

To je potaklo glasine da je Hitler pobegao iz bunkera i stigao do Južne Amerike u nemačkoj podmornici, čime se posle bavio i FBI.

Harry Cooper, koji godinama istražuje Hitlerov beg, tvrdi da je 2015. mogao dokumentovati do 30 godina Hitlerova života nakon rata.

Rekao je: "Hitler je zaista pobegao iz Berlina i živeo u relativnom miru i udobnosti u Argentini 20 ili 30 godina nakon rata".

(VIDEO) NAUČNICI U ŠOKU! VANZEMALJCI SU NA ZEMLJI I UKRŠTAJU SE SA LJUDIMA: Pažljivo pogledajte komšije i KOLEGE SA POSLA...

- Moje istraživanje dokazuje da su američke vlasti znale da je Hitler pobegao. Jedan od naših agenata proveo je dva ili tri tjedna kopajući po dosjeima u nacionalnom arhivu za koje nisu ni znali da ih imaju. Imamo stotine dosjea iz ranih dana koji dokazuju da je vlada to znala - dodao je.

Jedino što je poznato je to da su Rusi (tačnije KGB) zadržali mali komad Hitlerove čeljusti.

S druge strane, pilot nacističkog vođe Hans Baur otkrio je šta mu je Adolf Hitler rekao pre nego što je sa svojom ženom Evom Braun izvršio samoubistvo u bunkeru u Berlinu. Baur je sugerisao fireru da pobegne u Japan ili Argentinu, ali je nacistički vođa to odbio.

General-pukovnik Hans Baur, koji je bio lični pilot Adolfa Hitlera i njegov bliski prijatelj, otkrio je u svom dnevniku da mu je nacistički vođa rekao "završavam danas" na dan kad je izvršio samoubistvo.

(VIDEO) OVO NE MOŽE BITI SA OVOG SVETA: Novi fascinantan snimak vanzemaljske letelice, VAŠINGTON ĆUTI, BAŠ KAO I RUSI! 

Baurov dnevnik osvetljava poslednje dane vođa Rajha u danima uoči pada Berlina, kad su ga osvojile sovjetske trupe 1945. godine.

Prema navodima pilota, on je pokušao da ubedi Hitlera da još uvek ima aviona kojima bi mogao da ga preveze u Japan, Argentinu ili kod nekog šeika, koji su još uvek "blagonakloni prema njemu zbog njegove politike prema Jevrejima". 

Međutim, Hitler je tu ponudu odbio, insistirajući da će "opstati ili pasti sa Berlinom".

Baur je pokušao da pobegne iz Rajha, ali je bio uhapšen i proveo je nekoliko godina u sovjetskom zatvoru. Preminuo je 1993. u 96. godini.

Firerov pilot je napisao da mu je Hitler prišao i uzeo ga za obe ruke.

- Baur, želim da se oprostim od tebe. Došlo je vreme. Moji generali su me izdali, moji vojnici ne žele da nastave da se bore i ja ne mogu da nastavim - rekao je firer pilotu.

HRVATSKA NA NOGAMA ZBOG 'PROROČANSTVA SA SVETE GORE': Napašće Srbiju, a onda će stići Rusi! Sledi sedam velikih ratova!

Baur je naveo da je Hitlerovo potpuno poverenje u njega preraslo u "mnogo intimniju prijateljsku vezu", a vođa nacista ga je nazivao ličnim prijateljem. Hitler je prisustvovao pilotovom venčanju, a poklonio mu je automobil za 40. rođendan.

Baurov prikaz života unutar vođstva Trećeg rajha prvi put je objavljen u Nemačkoj pre više od 50 godina, ali je nedavno štampan u Velikoj Britaniji pod naslovom "Bio sam Hitlerov pilot".

 

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejan

pre 4 godine

Sve mi se cini da je ostatak zivota proveo u Americi.. Kada vidim kakva zla cine po svetu, sigurno ih je zadojio semenom zla..

Ujka Vanja

pre 4 godine

Na History kanalu je bila serija, "Lov na Hitlera" gde postoje svedoci koji su ga videli u juznoj Americi, postoje dokazi kako je otisao tamo i 99% je tacno da je umro u Argentini.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17