• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

22.07.2019

10:33

OSTALI U ŠOKU! Milijarder studentima dao 40 miliona dolara

Zanimljivosti

OSTALI U ŠOKU! Milijarder studentima dao 40 miliona dolara

Podeli vest

Oko 400 diplomaca koledža Morehouse u Atlanti, u američkoj saveznoj državi Džordžija, dobilo je neočekivano veliki poklon za kraj školovanja

Milijarder i filantrop Robert Smit rešio je da otplati studentski dug celoj generaciji, i to u iznosu od 40 miliona dolara.

Pre nego što je studentima otplatio dug, koledžu Morehouse je donirao 1,5 miliona dolara.

Morehouse je tradicionalno "crnački" koledž, na kome su studirali, između ostalih, borac za ljudska prava Martin Luter King, reditelj Spajki Li i glumac Semjuel L. Džekson.

Smit je u govoru celoj generaciji diplomaca poručio da će im otplatiti kompletan studentski dug.

- Znam da će ova generacija pokazati da je sve to isplativo. I želim da svaka naredna generacija liči na ovu, nadam se da će svi imati prilike da napreduju. Jer, možemo da vodimo računa jedni o drugima i da obezbedimo da svi imamo priliku da ostvarimo američki san- kazao je Smit.

POMAŽU ISTRAŽIVANJA Fondacija Gejts poklanja 210 miliona dolara univerzitetu u Vašingtonu!

Studenti, od kojih su neki dužni i po desetine hiljada dolara, bili su u isto vreme i šokirani i srećni, preneli su mediji.

- Deluje nerealno. Kada je za govornicom rekao da će nam platiti dugove, pogledao sam u kolege i pitao se da li sam dobro čuo? Bio sam u kompletnom šoku i ovo je najbolji poklon koji sam u životu dobio- rekao je jedan od studenata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija