• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.08.2019

16:46

SKUPA IM SUPA OD 118 DINARA! Restoran u Skupštini EP podigao cene, ZAPOSLENI BESNI!

Zanimljivosti

SKUPA IM SUPA OD 118 DINARA! Restoran u Skupštini EP podigao cene, ZAPOSLENI BESNI!

Podeli vest

Nenajavljeno povećanje cena obroka u kantini Evropskog parlamenta do 25 odsto, i to u vreme dok traju godišnji odmori, "razbesnelo" je zaposlene u ovoj evropskoj instituciji, piše Politiko

Za porciju pomfrita koju su plaćali 2 evra, navode zaposleni, sada moraju da izdvoje 2,50 evra, dok je cena supe od luka skočila sa 80 centi na 1 evro.

Kao razlog za povećanje cena navodi se belgijski porez na dodatu vrednost koji ranije nije bio naplaćivan, kao i poskupljenja od 5. avgusta zbog novih ugovora s privatnim dobavljačima.

- Jedno je supa, ali su salate, čak i kafa, mnogo skuplji sada - kaže jedan od zaposlenih iz Poljske.

(FOTO/VIDEO) NEMATE HRABROSTI DA SAOPŠTITE LOŠU VEST? On će to uraditi umesto vas!



Ono sto "dodaje so na ranu", piše Politiko, jesu primetno niže cene u kantinama u Evropskoj komisiji i Savetu - institutucijama koje mnogi u Parlamentu smatraju nepotrebno favorizovanim u medijima i javnosti.

Tako je u četvrtak supa od pasulja u Komisiji koštala samo 63 centi, dok je u Parlamentu organska supa minestrone bila u ponudi za 1,30 evra.

Ističe se i "skupa" salata od 1,30 evra za 100 grama u Parlamentu, u poređenju sa 82 centa za istu gramažu u Komisiji.

DUBAI U PROBLEMU! Zbog krize nikad jeftinije luksuzne vile


Skuplji su i vegetarijanski obroci, pa je tako čili bez mesa za "parlamentarce" 7,50 evra, dok je za zaposlene u Komisiji samo 4,95 evra.

Za dezert u kantini Parlamenta treba izdvojiti 4,70 evra za čizkejk, dok se kolači i pita u Komisiji mogu dobti za samo 2,74 evra. 

U Evropskom savetu, gde se lideri država EU okupljaju tokom samita, restorani su sada zatvoreni, ali Politiko navodi da su cene hrane i tamo niže nego u Evropskom parlamentu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija