• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

18.08.2019

15:35

ŠUMSKI SVET POLAKO UMIRE! Sa lica zemlje nestalo više od 50 odsto životinja

Zanimljivosti

ŠUMSKI SVET POLAKO UMIRE! Sa lica zemlje nestalo više od 50 odsto životinja

Podeli vest

Populacija životinja koje žive u svetskim šumama smanjila se za više od 50 odsto u poslednjih 50 godina

Klimatske promene u mnogome su oštetile životinjsko carstvo, a Svetska fondacija za prirodu upozorila je da je intenzitet uništavanja životinja značajno veći od 1970. godine. Šumski svet je krucijalan za zdravu okolinu i džungle koje rade kao pluća planete. Razlog je taj što primati i velike ptice igraju veoma veliku ulogu u regeneraciji tih šuma time što seju seme, jedu biljke i imaju druge aktivnosti koje doprinose rastu i razvoju.



(VIDEO) STRAŠNO! UGINULA ŽIVOTINJA KOJA JE BILA INTERNET SENZACIJA! Marijam izgubila bitku sa plastikom!

Od 1970. godine njihova populacija se smanjila za alarmantnih 53 odsto, piše Daily mail. Najveća šteta divljem životu šuma nanosi se time što se uništava njihovo prirodno stanište. To se radi neplanskom sečom, navodnjavanjem i sve češćim šumskim požarima.

Vrste poput primata, reptila i ptica ugrožene su i nelegalnim lovom, klimatskim promenama i bolestima. Najveće smanjenje beleži se u šumama Amazona.
 

ZASADI DRVO, ZASADI NOVI ŽIVOT: Povežimo decu s prirodom!

Upozorenje se odnosi na to da se zaustavi dalje uništavanje i da se pokuša obrnuti proces dok još uvek ima šta da se spasi. Pozivaju se državne vlasti svih zemalja sveta da proglase opasnost po planetu i njene stanovnike u 2020. godini. Potrebno je da se zaustavi uništavanje, da se priroda preporodi i da se popravi lanac ishrane.

Čuvajući šume, utičemo i na očuvanje vrsta, obezbeđujemo hranu, čistu vodu, zdravo zemljište i staništa za ljude i životinje. To treba svima da bude prioritet.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!
Društvo

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!

Vladimir Lučić: Kada do kraja godine startujemo u SAD, bićemo jedan od većih svetskih operatora u smislu teritorije koju pokrivamo i na vrlo realnom smo putu da srpski Telekom postane velika i uspešna globalna kompanija

16.04.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija