• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

24.08.2019

17:45

(VIDEO) ONA JE POČINILA PRVI ZLOČIN U SVEMIRU! Na svemirskoj stanici stigla da "čeprka" po bankovnom računu bivše!

Zanimljivosti

(VIDEO) ONA JE POČINILA PRVI ZLOČIN U SVEMIRU! Na svemirskoj stanici stigla da "čeprka" po bankovnom računu bivše!

Podeli vest

Agencija NASA istražuje optužbe protiv astronautkinje koja je navodno pristupila bankovnom računu supruge sa Međunarodne svemirske stanice

Ovo je možda prva optužba za zločin počinjen u svemiru, piše BBC

Astronautkinja En MekKlejn je priznala da je pristupila računu supruge od koje se razvodi, ali je izjavila da nije učinila ništa loše.

Njena supruga Samer Vorden navodno je tužbu protiv MekKlejn podnela Saveznoj komisiji za trgovinu


En MekKlejn se u međuvremenu vratila na Zemlju, a njena advokatica rekla je za Njujork tajms da je astronautkinja samo želela da proveri da li njena bivša partnerka ima dovoljno novca za plaćanje računa i brigu o sinu, koga su zajedno odgajale, pre nego što su se rastale. 

- Ona odlučno negira da je učinila bilo šta neprimereno- rekla je advokatica Rusti Hardin i dodala da je MekKlejn u potpunosti sarađuje sa istražiteljima. 

MekKlejn i Vorden koja radi za obaveštajnu službu Ratnog vazduhoplovstva, venčale su se 2014. godine. Vorden je zvanično tražila razvod 2018. godine

MekKlejn je diplomirala na prestižnoj vojnoj akademiji Vest Point, a zatim radila kao vojni pilot u Iraku. Izabrana je da leti za NASU 2013. godine.

Provela je šest meseci na Međunarodnoj svemirskoj stanici i trebalo je da učestvuje u prvoj "ženskoj" šetnji svemirom koja je otkazana zbog toga što za MekKlejn nije bilo odela u odgovarajućoj veličini.

Podsetimo, u radu Međunarodne svemirske stanice učestvuje pet državnih i međunarodnih svemirskih agencija - iz Sjedinjenih država, Kanade, Japana, Rusije i međunarodne agencije u kojoj su stručnjaci iz nekoliko evropskih zemalja.

NASA OBJAVILA KOLIKO ĆE KOŠTATI PUT U SVEMIR! Cena od koje će vam se zavrteti u glavi!

Dogovoreni pravni okvir predviđa da se na sve osobe i imovinu u svemiru primenjuju zakoni država iz kojih dolaze

Ako bi kanadski državljanin počinio zločin u svemiru, bilo bi mu suđeno u skladu sa kanadskim zakonima, a ruskom državljaninu u skladu sa ruskim. 

Međunarodnim svemirskim pravom, takođe, su predviđena i izručenja na Zemlji, u slučaju da neka država odluči da traži izručenje građanina druge države zbog dela počinjenih u svemiru.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija