• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

01.09.2019

13:06

KOMARCI ZAISTA IMAJU "PIK" NA NEKE LJUDE! Saznajte da li ste među njima

Zanimljivosti

KOMARCI ZAISTA IMAJU "PIK" NA NEKE LJUDE! Saznajte da li ste među njima

Podeli vest

Da li ste znali da ljude ujedaju samo ženke komaraca, a mužjaci ne. Iako se i jedan i drugi pol hrane sokom cveća i voća, ženkama je potrebna krv kako bi bile u stanju da snesu jaja

Zato kada vas ženka komarca uoči, neće prestati da ujeda sve dok ne napuni svoje rezervoare i tako obezbedi hranu za svoje buduće potomke. Upravo se ovde krije odgovor zašto isti komarac ujeda i po nekoliko puta.

Foto: Printscreen You Tube

 

Evo kada je verovatnije da će vas ubosti komarac:

Dok se krećete

Mislite da će vas pre ubosti kada mirujete, ali zapravo to nije tačno. Obično ubadaju dok se krećete jer vas tako uočavaju mnogo lakše. Zato obično napadaju kada izašete u večernju šetnju.

Znojite se

Vaš znoj je poseban afrodizijak za komarce jer jedan komarac može da namiriše ljudski znoj sa udaljenosti od 50 metara.

Ako vežbate napolju

Tada ste zapravo pravi magnet iz dva razlog. Em se pomerate, em se znojite. Šanse se još više povećavaju ako ima dosta zelenila u okruženju.

PČELE NAPALE GRKE U NIŠU! Jedan završio u bolnici

Dok ispijate piće

Posebno ako je to pivo! Istraživanja su pokazala da komarci više napadaju ljude koji su konzumirali pivo.

A da li je tačno da komarci napadaju samo u večernjim satima?

U Srbiji, da. Ponajviše zato što vrste komaraca koje ovde žive najviše funkcionišu noću, ali postoje i vrste tigrastih komaraca koji su aktivni i danju. Međutim, ove vrste komaraca se više nego u gradovima mogu pronaći u prirodi.

 

 

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija