• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

07.09.2019

23:15

(FOTO) SVE VIŠE TURISTA U SRBIJI! Pogledajte koje su omiljene destinacije stranaca

Zanimljivosti

(FOTO) SVE VIŠE TURISTA U SRBIJI! Pogledajte koje su omiljene destinacije stranaca

Podeli vest

U Srbiji je, u prvih sedam meseci 2019. godine, boravilo 2.042.667 turista, što je za 5% više u odnosu na isti period prethodne godine. Srbija beleži i rast od 6% u broju noćenja, sa brojkom od 5.689.005

Domaći turisti, kojih je za 6% više, najviše su se odmarali na Zlatiboru, u Vrnjačkoj Banji, Sokobanji i na Kopaoniku. Mereno brojem ostvarenih noćenja, domaći gosti su najviše boravili u banjskim mestima (37%), a zatim i u planinskim mestima (36%).

Foto: Tanjug

Kopaonik

Inostrani turisti beleže rast od 5% u broju dolazaka, dok je rast u broju noćenja 6%. Stranci najviše borave u Beogradu, Novom Sadu, na Kopaoniku, Zlatiboru, Vrnjačkoj Banji i Sokobanji.

TURIZAM CVETA! Nacionalne parkove u Crnoj Gori posetilo 30 odsto više turista

Foto: Printscreen You Tube

Skadarlija

 

 

 

 

 

Značajan rast ostvaraju turisti iz Kine, kojih je u prvih sedam meseci više za 51%! Dvocifren rast u broju noćenja ostvarili su i turisti iz Rusije (+40%), Nemačke (+21%), Hrvatske (+17%), Bosne i Hercegovine (+15%) i Turske (+14%).

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija