• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mirror.co.uk

18.09.2019

21:37

(VIDEO/FOTO) PRSTEN PRINCEZE EUGENIJE JE IMPRESIVNIJI OD PRSTENA KEJT MIDLTON! Jedan važan detalj mu ipak daje prednost

Zanimljivosti

(VIDEO/FOTO) PRSTEN PRINCEZE EUGENIJE JE IMPRESIVNIJI OD PRSTENA KEJT MIDLTON! Jedan važan detalj mu ipak daje prednost

Podeli vest

Verenički prsten princeze Eugenije, unuke britanske kraljice Elizabete, zapravo je impresivniji od prstena vojvotkinje od Kembridža

Iako je reč o različitim komadima, dizajn oba prstena je u osnovi veoma sličan - veliki safir okružen sa predivnim dijamantima visokog kvaliteta.

Foto: Printscreen You Tube

 

Boja im se razlikuje, pa je tako Džek Bruksbenk odabrao svetlo roze safir za svoju buduću suprugu Eugeniju, dok je safir na prstenu Kejt Midlton, koji je nasledila od Princeze Dajane, tamno plave boje. 

Iako se čini da je prsten vojvotkinje od Kembridža skuplji i vredniji, između ostalog zato što pripada budućoj kraljici, to zapravo i nije u potpunosti tačno.  

Centralni kamen na prstenu princeze Eugenije je ekstremno redak padparadša safir, čija je ružičasta boja nastala mešavinom njegovih crvenih i žutih tonova. 

Poznat je i pod nazivom "lotosov cvet", a eksperti procenjuju njegovu vrednost na oko 7000  funti.  To je ujedno i jedna od najređih vrsta safira na svetu, što prsten čini tako izuzetnim i impresivnim.

Foto: Printscreen You Tube

Plavi safir vojvotkinje Kejt nije tako redak, ali je i pored toga zaslepljujuć i poseban. Danas je teško proceniti njegovu vrednost zbog istorije ovog komada nakita. Kada je princ Čarls kupio prsten za princezu Dajanu 1981. godine, vredeo je oko 28 hiljada funti, dok se danas njegova vrednost procenjuje na oko 85 hiljada funti. 

(VIDEO) PRINCEZA ŠARLOT "ZARADILA" NADIMAK U VRTIĆU! On u potpunost otkriva njen karakter

Prsten sa plavim safirom izazvao je negodovanje u kraljevskoj porodici u vreme kada ga je Čarls poklonio princezi Dajani, jer je princeza odabrala prsten koji nije bio jedinstven. Kako se prodavao u katalogu, bio dostupan i ostalim "smrtnicima". To je bio presedan kada je reč o kraljevskom vereničkom prstenju.

Foto: Printscreen You Tube

 

Dajana je nastavila da nosi ovaj prsten i nakon razvoda od princa Čarlsa iz poštovanja prema sinovima.

 

 

POGLEDAJTE VIDEO: 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija