• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list

30.09.2019

10:16

ONI ĆE OVAJ RUČAK PAMTITI ZAUVEK! Poručili su špagete i ribu, a kada im je stigao račun, ŠOKIRALI SU SE

Zanimljivosti

ONI ĆE OVAJ RUČAK PAMTITI ZAUVEK! Poručili su špagete i ribu, a kada im je stigao račun, ŠOKIRALI SU SE

Podeli vest

Dvoje japanskih turista ostalo je u šoku nakon što su u jednom restoranu u Rimu za dve porcije špageta i ribe platili 430 evra.


Fotografiju računa objavili su na Trip Advisoru, a na njoj se vidi kako je obrok za dve osobe u restoranu Antico Caffè di Marte koštao oko 430 evra.

Par je naručio dve porcije ribe sa špagetima, a uz to su pili vodu. Ipak, na računu je navedena i stavka od dodatnih 80 evra za troškove usluge, piše "Dejli mejl".

Napisali su kako je na meniju pisala cena od 6,5 evra za 100 grama mešane ribe, a račun je na kraju iznosio puno više. Nakon što su se požalili na skupoću, rečeno im je da je na tanjiru bilo 4,8 kilograma ribe, ali oni tvrde da nije bilo više od dva kilograma.

Foto: printscren

 

'Molimo vas, budite oprezni i nemojte postati njihove žrtve kao što smo to bili mi', napisali su na Trip Advisoru i dodali da je u takvom slučaju najbolje pozvati policiju, što su im i sami policajci rekli kad su kasnije otišli prijaviti ovu situaciju.

Antico Caffe di Marte ima više od 200 komentara na TripAdvisoru, a na toj stranici ima prosečnu ocenu dve zvezdice, od ukupno pet.

I ostali su turisti na toj stranici ostavili komentare da su razočarani, napisavši da je taj restoran precenjen i da varaju turiste.

Foto: printscren

Račun koji su dobili turisti

Ipak, iz restorana Antico Caffe di Marte rekli su za italijanske medije da je meni sasvim jasan, a razlog zbog kojeg je ovom japanskom paru naplaćeno toliko je taj što su naručili - svežu ribu koju su izabrali sami na pultu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Georg

pre 4 godine

U Dubrovniku bi platili više. Nije to ništa posebno u Italiji, samo ih niko nije edukovao, šta i koliko košta.

Voja

pre 4 godine

zasto lepo ne prevedete sve sto pise,samo vino kosta 25 eura a gde je dupla porcija mesanog mesa sa rostiljad pa gde su skoljke,koje isto dosta kostaju,pa onda salata sa rostilja,,i ovi kinezi kao da nisu jeli 2 meseca gde im je sve to stalo,ali ipak to je to zavisi na kom mestu su jeli koja zona i ime restorana italija je to pa vi vidite ko je veci lopov,samo 40eura jeuslugakoju ti onipruzaju tako da gazdu jedan konobar nekosta nista jer to sto placamo njihovu uslugu to je njihova plata,vodite racuna gde sedate da jedete u italiju

Ivan

pre 4 godine

Bio na TripAdvisoru, pročitao sve. Nije da ne deru i ne kradu (rade i jedno i drugo). Jedino što tekst i slika iz članka ne idu jedno uz drugo, ali su obe informacije istinite. Povrh svega, Trip advisor izbacio obaveštenje: Zbog nedavnog događaja koji je privukao medijsku pažnju i izazvao priliv recenzija koje ne opisuju iskustvo iz prve ruke, privremeno smo obustavili objavljivanje novih kritika za ovaj spisak. Ako ste imali iskustvo iz prve ruke u ovom objektu, molimo vas da se vratite uskoro - radujemo se vašoj recenziji! U nastavku link na pomenuti restoran na TripAdvisoru: https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187791-d3608426-Reviews-Antico_Caffe_di_Marte-Rome_Lazio.html

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija