• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts/informer.rs

30.09.2019

21:56

(FOTO) POLA METRA DUGAČAK FALUSOIDNI KAMEN PLODNOSTI OTKRIVEN U ŠVEDSKOJ! Ovo nije neuobičajeno u arheologiji!

Zanimljivosti

(FOTO) POLA METRA DUGAČAK FALUSOIDNI KAMEN PLODNOSTI OTKRIVEN U ŠVEDSKOJ! Ovo nije neuobičajeno u arheologiji!

Podeli vest

Arheolozi u Švedskoj otkrili su na zapadu te zemlje 53 centimetra dugačak kamen u obliku penisa, za koji smatraju da je korišćen u obredima za povećavanje plodnosti

Kamen je otkriven tokom iskopavanja u Rolsbou blizu Geteborga i isprva su stručnjaci mislili da je nadgrobni spomenik iz bronzanog doba.



(FOTO/VIDEO) "MOBILNI" STAR VIŠE OD 2.000 GODINA PRONAĐEN NA DREVNOM SIBIRSKOM GROBLJU! Optočen draguljima, otkopan je na lokaciji "Ruska Atlantida"!

Dalje iskopavanje, međutim, pokazalo je da puni oblik kamena, kao i prisustvo velikog broja životinjskih kostiju, ali ne i ljudskih.

To je navelo arheologe da postave hipotezu da su životinje tu žrtvovane ritualno u periodu od 1800. do 500. godine pre nove ere.

Jisela Engebi rekla je za lokalne novine da nema dileme šta kamen treba da predstavlja.

-Ima izraziti falusoidni oblik. Dok smo ga otkopavali, nisam mogla da verujem. Pokazala sam fotografije kolegama i nema nikakve dileme. Verujemo da je u vezi sa erekcijom korišćen da se prinesu žrtve- ispričala je Geteborg posten.

 

Foto: printscreen

Prema njenim rečima, otkrivanje falusnih simbola nije neuobičajeno u arheologiji.

-Ostalo kamenje na lokalitetu nije neuobičajeno, kao ni falusni simboli. Ono što jeste posebno jeste dizajn velikog kamena- istakla je arheološkinja.

BONUS VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija