• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index.hr

07.10.2019

19:32

MRAČNA LEGENDA O PLANINSKOM JEZERU! Niko ne sme da mu se PRIBLIŽI! (VIDEO/FOTO)

Zanimljivosti

MRAČNA LEGENDA O PLANINSKOM JEZERU! Niko ne sme da mu se PRIBLIŽI! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Jezero Mašu u Japanu smatra se jednim od najbistrijih jezera na svetu, a nastalo je vulkanskom erupcijom pre 2000 godina

Nalazi se u sklopu nacionalnog parka Akan Mašu, na ostrvu Hokaido u severnom Japanu, a prastanovnici Japana Ainui smatrali su ga svetim, piše BBC.

Foto: Printscreen You Tube

 

Budući da ga skriva gusta magla i nalazi se u krateru dubokom 200 metara koji se strmoglavo spušta u vode jezera, pristup obalama jezera je iz sigurnosnih razloga japansko ministarstvo životne sredine strogo zabranilo. Otežan pristup jezeru samo doprinosi njegovoj tajanstvenosti, ali i čuva čistoću njegovih voda.

"SEDAM SVETOVA, JEDNA PLANETA"! Uskoro izlazi ČUDESNI DOKUMENTARAC o prirodi! (VIDEO)


Na jeziku Ainua, jezero Mašu nazivaju Kamuito-jezero bogova, a lokalci prenose legendu o duhu žene koji obitava u njegovim dubinama. Legenda takođe kaže da će svakog posetioca koji vidi površinu jezera, obično skrivenu u magli, snaći nesreća. Muškarci neće imati uspeha u poslu, a žene do poznih godina neće moći da postanu majke.


Jezero, duboko 212 metara, sto dana u godini je skriveno maglom, a jedno je od najdubljih jezera u Japanu. Takođe je jedno od najbistrijih jezera na svetu, a vidljivost u vodi je do dubine od 20 ili 30 metara. 

Na jezeru nije dozvoljeno plivanje, plovidba čamcem ni ribarenje, ali postoje vidikovci koji posetiocima omogućuju da sa sigurne udaljenosti pogledaju mistično jezero.

POGLEDAJTE VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija