• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

15.10.2019

15:31

NAJSKUPLJA SEKSISTIČKA ŠALA IKADA! Zbog komentara o seksu milijarder u trenu izgubio 600 miliona dolara!

Zanimljivosti

NAJSKUPLJA SEKSISTIČKA ŠALA IKADA! Zbog komentara o seksu milijarder u trenu izgubio 600 miliona dolara!

Podeli vest

Investicioni analitičar Kenet Fišer ostao je bez miliona u trenu zbog seksističkih komentara.

 
Ovaj bogataš upravo je dobio višemilionski udarac nakon, kako mediji ocenjuju, "apsolutno zastrašujućeg" govora. Kontroverzni milijarder koji se na konferenciji šalio na temu seksa, genitalija, i pedofila Džefrija Epstajna zbog toga je izgubio višemilionski ugovor.

Skandal se desio prošle nedelje kada Kenet Fišer govorio na konferenciji u San Francisku. On je, podsetimo, osnovao kompaniju za upravljanje bogatstvom, vrednu 112 milijardi dolara Fisher Investments.

Nakon izlaska na binu, uporedio je proces prikupljanja sredstava sa predlaganjem seksa ženama.

- Novac, seks, to su dve najposebnije stvari za većinu ljudi - rekao je on u vezi sa privlačenjem novih klijenata.

- To vam je kao kada sretnete devojku u baru, i kažete joj: "Hej, želim da razgovaramo o tome šta imate u gaćama".

Član publike Aleks Čalekain, osnivač Lake Avenue Financial, bio je toliko „zgrožen" komentarima „apsolutno zastrašujućih" da je objavio video o svojoj reakciji na Tviteru.

U videu je pomenuo da se finansijski guru tokom govora osvrnuo na Epstajna, "kupljenju devojke u baru", "onoga što je u gaćama", i "drugim neprimerenim komentarima".

Kako je to slikovito objasnio "pala mu je vilica", kada je čuo Fišerove komentare.

Fišer je kasnije rekao za Blumberg da su njegove reči izvučene iz konteksta.

- Uglavnom, publika razume šta govorim - rekao je. Međutim, oženjeni otac troje dece na kraju se izvinio. - Neke reči i fraze koje sam koristio tokom nedavne konferencije da bih utvrdio određene tačke su očigledno pogrešne i ne bih smeo da ih iznosim - rekao je.

- Shvatam da ovakvom jeziku nema mesta u našoj kompaniji ili industriji. Iskreno se izvinjavam - rekao je Fišer.

Ali bilo je već premalo, prekasno, a država Mičigan u tim trenucima izvlačila je 600 miliona američkih dolara iz Fišerove kompanije kao rezultat toga.

U pismu glavnog investicionog službenika u Mičiganu, Fišerovi komentari su protumačeni kao "potpuno neprihvatljivi".

Poznato je inače da je Fišer osnovao svoju kompaniju 1979. godine sa samo 250 dolara, da je odustao od srednje škole "jer je to gubljenje vremena" i objavio je 11 knjiga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17