• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

16.10.2019

10:36

(VIDEO) ZGRADA NIKLA IZ INATA! Brat se osvetio bratu na NAJLUĐI MOGUĆI NAČIN!

Zanimljivosti

(VIDEO) ZGRADA NIKLA IZ INATA! Brat se osvetio bratu na NAJLUĐI MOGUĆI NAČIN!

Podeli vest

Sve je češći primer da se zgrade zidaju na skoro svakom slobodnom mestu koje daje mogućnost da se na tom prostoru nešto zida

Zbog toga zgrade nisu propisnog izgleda, pa je sve češći slučaj da pojedine zgrade više ne liče na one standardne. Tako imamo zgrade koje su visoke i uske, pa izazivaju podsmeh kad se pogledaju.

Jedna od takvih zgrada nalazi se u Bejrutu i postala je atrakcija za turiste, ali i za lokalno stanovništvo. Ovo je verovatno jedna od najužih zgrada, koja je u svom najužem delu široka samo 60 centimetara, a u najširem 4 metra.

Ovu zgradu stanovnici Bejruta popularno zovu Al Ba'sa, što u prevodu znači inat. Ime nosi simoboličan naziv i to zbog priče o svađi dva brata.

Prema priči meštana,zgrada je sazidana pedesetih godina prošlog veka, kad braća nisu mogla da se dogovore oko podele nasleđene zemlje, pa je jednom bratu pripalo više zemlje. Brat koji je nasledio manji deo zemlje odlučio je da u inat bratu sagradi zgradu i zakloni mu pogled na more, što je umanjilo vrednost njegove imovine.

Tako je nastala jedna od najužih zgrada u Bejrutu koja je postala atrakcija glavnog grada Libana.

Dugo je zgrada koja ima samo dva stana na svakom spratu služila kao bordel, a kasnije je postala sklonište za izbeglice i porodice koje beže od rata.

Danas je zgrada naseljena i služi kao podsetnik na svađu braće.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija