• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts/informer.rs

27.10.2019

19:56

BEJBI BUM! U leglu labradorke neočekivano – 13 štenaca! (FOTO/VIDEO)

Zanimljivosti

BEJBI BUM! U leglu labradorke neočekivano – 13 štenaca! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Za crnu labradorku po imenu Bju, veterinar je prognozirao da će okotiti pet ili šest štenaca. Njena vlasnica, uzgajivač pasa Lea Baret, mislila je da bi ipak mogla da okoti osam. Međutim, Bju je na kraju na svet donela 13 mladunaca i tako se približila rekordu

Malo je nedostajalo da Bju obori rekord koji je postavila jedna crna labradorka u Škotskoj 2014. godine, donevši na svet čak 15 štenaca.

Kako kaže Lea Baret, koja inače drži uzgajivačnicu pasa u Kentu, kada je porođaj, krenuo, štenci su se rađali brzo „kao da su izletali, jedan po jedan“.

- Veterinar nam je rekao da će biti potrebno oko sat vremena da se svako štene rodi. Mislili smo da ih može biti do osam, tako da smo izračunali da će nam biti potrebno oko osam sati. Ali, sedmoro se rodilo za samo 40 minuta, a ostali još brže - ispričala je Lea Barnet.

Tokom porođaja, jedno štene se zaglavilo u porođajnom kanalu. Kada su uspeli da ga izvuku, nije disalo, niti se kretalo.

- Svi smo bili u panici, mislili smo da smo izgubili kucu. Trebalo joj je otprilike 10 do 15 minuta da se povrati i počne diše, pošto smo upotrebili sve tehnike oživljavanja računajući i isisavanje tečnosti iz pluća šteneta - objasnila je Barnetova.

To štene je inače najveće u celom leglu i dobilo je ime Nada. Vlasnica legla ustaje tokom noći da nahrani štence jer Bju to ne može samo da izvede.

KOTRLJAJUĆE LOPTICE! Štenad aljaskog malamuta u ludoj akciji! (VIDEO)

Leglo se sastoji od sedam mužjaka i šest ženki, a vlasnici kažu da su „svi dobili ime po karakteristikama ličnosti“.

Neka od imena su Oluja, Penelopa, Paloma...

Uzgajivačnica sada prodaje štenad po ceni od 950 funti, osim dvoje koje će zadržati.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija