• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index.hr

05.11.2019

21:41

OVO VAM MOŽE SPASITI ŽIVOT! Uvek držite ZATVORENA VRATA spavaće sobe! (VIDEO)

Zanimljivosti

OVO VAM MOŽE SPASITI ŽIVOT! Uvek držite ZATVORENA VRATA spavaće sobe! (VIDEO)

Podeli vest

Iako postoje brojni razlozi da spavate s otvorenim vratima, od toga da možete čuti dete ako plače ili lopova ako vam provaljuje u kuću, zapravo je jako opasno ne zatvarati ih tokom noći

Možda vam se sve ovo trenutno čini bezazlenim, ali iz američkog Instituta za sigurnost i zaštitu od požara (FSRI) navode da će u slučaju požara zatvorena vrata biti jedina barijera od vatre, dima i smrtonosnog ugljen monoksida.

Pre 40 godina prosečno vreme da se pobegne od požara iz kuće je bilo oko 17 minuta. No, kako je danas većina nameštaja proizvedena od lako zapaljivih materijala, ukućani imaju samo tri minuta da spasu živu glavu, navode iz FSRI-ja. 

(VIDEO) UMRI MUŠKI NA MOJ ZNAK Detalji NAJBIZARNIJE ŽURKE NA BALKANU! Pila se krv Save Savanovića, jelo Pantelijino pečenje, a TORTA PROBODENA GLOGOVIM KOCEM

U želji da ukaže na ovaj problem, FSRI je napravio demonstraciju kojom je pokazao kako zatvaranje vrata može spasiti život. Zapalili su prostoriju u kojoj su vrata jedne sobe bila zatvorena, a druge otvorena.

Na kraju eksperimenta bilo je jasno da više šanse da prežive požar imaju oni koji pre spavanja zatvore vrata od spavaće sobe.

FSRI je podelio i nekoliko korisnih saveta kako se snaći u situaciji ako požar zahvati našu kuću.

- Uvek imajte protivpožarne alarme, plan za beg iz kuće i zatvorite svoja vrata od sobe - savetovali su iz instituta.

POGLEDAJTE VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija